Τερέζα Μέι: Δεν υπάρχει οικονομικό επιχείρημα υπέρ της διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου

Τερέζα Μέι: Δεν υπάρχει οικονομικό επιχείρημα υπέρ της διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχει οικονομικό επιχείρημα υπέρ της διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σήμερα η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ομιλία της στην οποία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των εθνικιστών της Σκωτίας τους οποίους κατηγόρησε ότι έχουν “εμμονή” με την ανεξαρτησία.

Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit τον περασμένο χρόνο η αρχηγός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι ενδεχομένως να πιέσει για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, αν η χώρα προχωρήσει σε ένα “σκληρό διαζύγιο” με την ΕΕ.

“Τα οικονομικά επιχειρήματα υπέρ της ένωσης δεν ήταν ποτέ ισχυρότερα. Δεν υπάρχει οικονομικό επιχείρημα υπέρ της διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου ή υπέρ της χαλάρωσης των δεσμών που μας κρατούν μαζί”, είπε η Μέι στο συνέδριο των Τόρις της Σκωτίας στη Γλασκώβη.

Η Μέι κατηγόρησε επίσης το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) ότι αντιμετωπίζει σαν παιχνίδι την πολιτική και ότι αντί να επικεντρώνεται στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών στη Σκωτία, έχει εμμονή με την ανεξαρτησία.

“Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι και η διοίκηση των αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών στη Σκωτία είναι υπερβολικά σημαντική για να αγνοηθεί. Ο λαός της Σκωτίας αξίζει έναν πρωθυπουργό που είναι επικεντρωμένος στις προτεραιότητες των πολιτών–στην άνοδο του επιπέδου στην παιδεία, στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, στην μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, στην ευημερία της οικονομίας, στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Μόλις αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι η κυβέρνηση του SNP έχει καθυστερήσει το νομοσχέδιο για την παιδεία, τέτοια είναι η εμμονή τους με το μοναδικό ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter