Τερέζα Μέι: Η Τουρκία να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου

Τερέζα Μέι: Η Τουρκία να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου

Είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πέρυσι, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες που είχε στο προεδρικό μέγαρο, η Μέι είπε πως είναι “υπερήφανη” που η Βρετανία στάθηκε δίπλα στην Τουρκία για την προάσπιση της δημοκρατίας της στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

“Τώρα είναι σημαντικό η Τουρκία να υποστηρίξει αυτή τη δημοκρατία διατηρώντας το κράτος δικαίου και υποστηρίζοντας τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, είπε.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και περίπου 40.000 έχουν φυλακιστεί. Το εύρος της καταστολής έχει προκαλέσει ανησυχίες σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα μέτρα ήταν απαραίτητα για να ξεριζώσει τους υποστηρικτές της απόπειρας πραξικοπήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter