Τέρμα στις ατιμώρητες παραβάσεις για τις πολυεθνικές

Τέρμα στις ατιμώρητες παραβάσεις για τις πολυεθνικές

Να σταματήσει το καθεστώς καθυστερήσεων που είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρώνονται τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισήμανε η Α.Νάκου προτεινόμενη για μέλος της αρχής στην Βουλή.

Ζητούμενο είναι «οι πολίτες να μην έχουν την αίσθηση ότι σοβαρές παραβάσεις μένουν ατιμώρητες για πολλά χρόνια ιδίως όταν αφορούν πολυεθνικές». Αυτό επισήμανε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Αννα Νάκου προτεινόμενη για μία εκ των θέσεων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως επισήμανε σε ερώτηση για το μεγαλύτερο πρόβλημα στην έως τώρα λειτουργία της επιτροπής η Α.Νάκου σημείωσε πως «θα εστίαζα στο θέμα των καθυστερήσεων» αφού «η επιτροπή ανταγωνισμού ήταν υποχρεωμένη να εξετάζει όλες τις καταγγελίες και αυτό δημιουργούσε ένα στοκ» με αποτέλεσμα «επειδή είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα συχνά πρόστιμα σημαντικά να ακυρώνονται στο διοικητικό εφετείο» και «οι πολίτες να μην έχουν την αίσθηση ότι σοβαρές παραβάσεις μένουν ατιμώρητες για πολλά χρόνια ιδίως όταν αφορούν πολυεθνικές». Τόνισε ότι «οι πρόσφατες ρυθμίσεις του νομοθετικού πλαισίου» δημιουργούν ένα καθεστώς που «επιτρέπει στην επιτροπή να επικεντρωθεί στις πιο σοβαρές παραβάσεις» αφού «είναι γεγονός ότι η καθυστέρηση είναι Αχίλλειος Πτέρνα της».

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα επιχείρησε να θέσει …βέτο η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο αφού με δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι πρόκειται για κίνηση ελέγχου της επιτροπής αφού η Α.Νάκου «φέρεται να είναι η στενότερη συνεργάτιδα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και εργάζεται ως νομική σύμβουλος στο πολιτικό του γραφείο από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα».

Πάντως η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα ολοκληρώσει την εκτίμησή της για τα προτεινόμενα νέα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε επόμενη συνεδρίασή της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter