Τέρμα τα φέσια του κοινωνικού αυτοματισμού κύριε Φέσσα

Τέρμα τα φέσια του κοινωνικού αυτοματισμού κύριε Φέσσα

Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Φέσσα του ΣΕΒ ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλέον πλεονασματικός και ότι ο καιρός που οι οπαδοί του κοινωνικού αυτοματισμού κρύβονταν πίσω από τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό (πλεονασματικός είναι και αυτός) πέρασε ανεπιστρεπτί. 

Και είναι πλεονασματικός επειδή οι συντάξεις έφτασαν στο όριο του φιλοδωρήματος με την ανταποδοτικότητα του συστήματος να πηγαίνει περίπατο. 

Σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα απειλείται από την υψηλή ανεργία και κυρίως τα χαμηλά μεροκάματα και όχι από τις υψηλές συντάξεις. Συνεπώς αν ο κ. Φέσσας κόπτεται για τη βιωσημότητά του «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Κάποιος να πει στον κ. Φέσσα ότι το μέτρο της μείωσης της προσωπικής διαφοράς επεβλήθη από το ΔΝΤ όχι γιατί κινδύνευε το ασφαλιστικό σύστημα αλλά επειδή στο Ταμείο είχαν αμφιβολίες για τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019 και γι αυτό απαίτησαν μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ. Κάποιος να πει στον κ. Φέσσα ότι πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε στο 4,2% του ΑΕΠ και ότι τα νούμερα φέτος δείχνουν ότι θα αγγίξει αν δεν ξεπεράσει το εν λόγω ποσοστό. Κάποιος να του πει πως όλα τα παραπάνω (λανθασμένα κατά τη γνώμη μου αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα) επιτεύχθηκαν χάριν των θυσιών των απλών ανθρώπων, δηλαδή των συνταξιούχων και των μισθωτών. Αυτοί έβαλαν πλάτη, αυτοί είδαν τα εισοδήματά τους να εξαφανίζονται. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες επλήγησαν κυρίως από τη συνακόλουθη μείωση της κατανάλωσης.

Οι βιομήχανοι σαν τον κ. Φέσσα επλήγησαν και αυτοί από τη μείωση της κατανάλωσης αλλά ισορρόπησαν τις απώλειες από τη μείωση της μισθοδοτικής δαπάνης. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το κλείσιμο της τραπεζικής κάνουλας. Η πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό. Εδώ η αφωνία του κ. λαλίστατου όταν πρόκειται για τις συντάξεις κ. Φέσσα, για τα φέσια και τα ανεξέλεγκτα θαλασσοδάνεια μερικών επιχειρήσεων και για το γεγονός ότι πάνω από 60 δισ. πήγαν από τον προϋπολογισμό στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι ενδεικτική και των προθέσεών του. Και σε τελική ανάλυση κάποιος να πει στον κ. Φέσσα του ΣΕΒ ότι τώρα που ο Ελληνικός λαός δίνει τη μάχη για να βγει από τη μαύρη τρύπα που τον έριξαν οι πολιτικοί φίλοι του μπορεί να κρατήσει για τον εαυτό του τη γνώμη του ότι δεν θα τα καταφέρουμε επειδή δεν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις των 700 ευρώ.      

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter