Τέσσερα πολιτικά σχόλια για τις ευρωεκλογές

Τέσσερα πολιτικά σχόλια για τις ευρωεκλογές

1ο σχόλιο: «Ω ρε τι έχουμε να δούμε ακόμη … Κανένα πολιτικό ζήτημα δεν λύνεται ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα δυναμικό πεδίο δημιουργημάτων της επι/metaκοινωνίας.

Μεγάλο πειραματικό ενδιαφέρον η δυναμική διάδραση τους με τα mega data.» [Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν λύνουν το βασικό πολιτικό πρόβλημα που είναι η αδυναμία πολιτικής εκπροσώπησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς και των στοιχειωδών συμφερόντων τους για αξιοπρεπή διαβίωση, ισότητα ευκαιριών, παιδεία, υγεία. Έτσι βιώνουν καθηλωμένοι τις αλλεπάλληλες κρίσεις …].

2ο σχόλιο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε τη συντονισμένη επίθεση πολιτικού (από την “αριστερά” έως την ακροδεξιά) και οικονομικού κατεστημένου, του υπεύθυνου δηλαδή για την ελληνική στασιμότητα/αποτελμάτωση χωρίς να κάνει όμως την ανατροπή. Ο βραχύς πολιτικός χρόνος για αλγοριθμικές αλλαγές δεν ήταν επαρκής.» [ Πράγματι υπήρξε από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα συνεκτικό μήνυμα που επικοινωνήθηκε με περισσότερο ή λιγότερο ικανοποιητικά και αποτελεσματικά για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό.

Αυτό το μήνυμα κατόρθωσε να δημιουργήσει ρήγματα στην επίσημη καθεστωτική προπαγάνδα κυβέρνησης και των κυρίαρχων ΜΜΕ. Αυτό το μήνυμα όμως, δεν είχε τον επαρκή πολιτικό χρόνο που χρειάζεται ώστε να επιφέρει εκείνες τις αλλαγές στην συνείδηση της πραγματικότητας από τους πολίτες, που θα οδηγούσαν σε ουσιαστική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Η ανατρεπτική δύναμη του μηνύματος αυτού για αλλαγή του πολιτικού μοντέλου και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που συντηρεί την στασιμότητα της χώρας σε μία δυναμική εποχή και ουσιαστικά συντηρεί την κοινωνική και προσωπική αποτελμάτωση, δέχθηκε συντονισμένη την επίθεση απαξίωσης του από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού, μιντιακού και οικονομικού κατεστημένου].

3ο σχόλιο: «Καθήκον πολιτικό η αξιοποίηση του πολιτικού χρόνου για δημιουργία αξιόπιστου εναλλακτικού κυβερνητικού προγράμματος, χωρίς βαρίδια/εξαρτήσεις παρελθόντος, που θα δώσει προοπτική/διέξοδο στην “γκλάμουρους” αποτελμάτωση ζωής των πολιτών. #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ» [ Εισήλθαμε σε έναν πολύ ιδιαίτερο πολιτικό χρόνο. Από την μία οι διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις που προβλέπονται ραγδαίες και από την άλλη οι συνεχείς προσπάθειες συντήρησης της χειραγώγησης των πολιτών με είσοδο “νέων” προσώπων με κρυφές παλαιοκομματικές και αυταρχικές πολιτικές θέσεις. Η κυβέρνηση έχει πλέον μπροστά της ορθάνοικτη την διαδικασία της αποδόμησης της τεχνικής γυαλιστερής εικόνας της και ταυτόχρονα της αποκάλυψης του αληθινού συμπλέγματος στυγνής φιλοολιγαρχικής πολιτικής και παραγκώνισης της αποσβολωμένης από τις επιθέσεις και προπαγάνδα κοινωνίας. Επίσης εκλογές δεν προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πολιτικό χρόνο οπότε .. παρουσιάζεται ιδανική η συνθήκη όποιου θέλει να συγκροτήσει και επικοινωνήσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. ]

4ο σχόλιο: «Συγκλονιστικό το ποσοστό αποχής κοντά στο 60%. Δηλωτικό του προβλήματος αντιπροσώπευσης που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΕΙΣ. Αναπαλαίωση πλέον είναι προσπάθεια χειραγώγησης/ κοροϊδίας του πάσχοντα αντιπροσώπευσης δικαιωμάτων συμφερόντων του Πολίτη.» [ Το πολιτικό κατεστημένο είναι εκείνο που εναντιώνεται σε οποιαδήποτε αλλαγή που θα μπορούσε να εμπνεύσει τους πολίτες και δώσει αξιοπρεπή προοπτική στην χώρα. Είναι χαρακτηριστική η σύμπλευση του στην προσπάθεια απαξίωσης λόγου που αναφέρεται στην προοπτική αυτή και δίνει ή επεξεργάζεται προοπτική. Γιαυτό είναι απαραίτητη η προσπάθεια πολιτικής εκπροσώπησης χωρίς την “σύμπραξη” φορέων και προσώπων αυτού του κατεστημένου που με μαθηματική ακρίβεια θα υπονομεύσουν την κάθε προσπάθεια.]

Πηγή: pantislawoffice

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter