Τέσσερις αποτελεσματικές ασκήσεις Tabata για αντοχή και ταχύτητα

Τέσσερις αποτελεσματικές ασκήσεις Tabata για αντοχή και ταχύτητα

Πόση ώρα χρειάζεστε για να κάνετε αποτελεσματικά μερικές άσκησεις γυμναστικής; Μία ώρα; Τριάντα λεπτα; Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι μπορείτε να κάνετε μερικές πραγματικά αποτελεσματικές ασκήσεις σε μόλις τέσσερα λεπτά.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι λεγόμενες ασκήσεις «Tabata», ασκήσεις δηλαδή διάρκειας 20 δευτερολέπτων, ακολουθούμενες από 10 δευτερόλεπτα ανάπαυσης, επαναλαμβανόμενες οκτώ φορές, είναι ό,τι πρέπει για καύση θερμίδων και βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Ακολουθείστε τις παρακάτω ασκήσεις και θα το διαπιστώσετε:

Άσκηση 1

Αρχικά σταθείτε με τα πόδια σας παράλληλα το ένα στο άλλο. Στη συνέχεια, λυγίστε τα γόνατα, κάντε ένα άλμα στα δεξιά σας και ενώ προσγειώνεται στο δεξί σας πόδι, αφήστε το αριστερό σας πόδι σας να κινειθεί από πίσω. Στη συνέχεια, βάζοντας δύναμη μέσω του δεξιού σας ποδιού, πηδήξτε προς τα αριστερά και κάντε την ίδια κίνηση αλλά με αντίθετη φορά. Αυτό είναι ένα σετ.

Άσκηση 2

Καθίστε σε στάση για push ups. Φέρτε το δεξιό γόνατο προς το στήθος σας και στη συνέχεια, αφού το γυρίσετε στην αρχική του θέση, κάντε το ίδιο με το αριστερό γόνατό σας. Επαναλάβετε αυτό το μοτίβο.

Άσκηση 3

Στερεώστε τα πόδια σας στο πλάτος του ώμου με τα δάχτυλα να στρίβουν ελαφρώς έξω. Χαμηλώστε λυγίζοντας τα γόνατα και στη συνέχεια σηκωθείτε με ένα άλμα.

Άσκηση 4

Ενώ είστε σε όρθια στάση, λυγίστε τα γόνατά σας για να σκύψετε και να τοποθετήσετε τα χέρια σας στο πάτωμα. Εκτινάξτε τα πόδια σας για να ισιώσει το σώμα σας και χαμηλώσει μέχρι το στήθος ώστε να αγγίξει το πάτωμα. Σπρώξτε τον εαυτό σας ξανά σε κανονική θέση και ισιώστε μέχρι να σταθείτε όρθιοι.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter