Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων πορνογραφίας ανηλίκων, με θύματα κυρίως κορίτσια 12 έως 15 ετών, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Συνελήφθησαν, στην Αθήνα, δύο Έλληνες ηλικίας 29 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν και σε βάρος ενός ακόμη 45χρονου Έλληνα και ενός Πακιστανού 30 ετών.

“Ο 29χρονος, που είχε γυναικείο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προσποιείτο την μάνατζερ μοντέλων και αφού συνομιλούσε διαδικτυακά με κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών, τους ζητούσε να του στείλουν φωτογραφίες τους και βίντεο, τόσο με ρούχα όσο και γυμνές”, αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο αστυνομικές πηγές, ενώ τους υποσχόταν αμοιβές 200 και 300 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πακιστανός ασκούσε, μέσω του διαδικτύου, έντονη ψυχολογική πίεση σε κορίτσια προκειμένου να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους.

Σημειώνεται, ότι κατά την διενέργεια της έρευνας στην οικία του Πακιστανού, στην Αθήνα, εντοπίστηκαν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα και οδηγήθηκαν αρμοδίως, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασής.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των δύο Ελλήνων, ηλικίας 40 και 29 ετών, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν με αυτόφωρη διαδικασίας. Όσον αφορά τον άλλο Έλληνα και τον αλλοδαπό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter