Τεστ κορονοϊού: Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης

Τεστ κορονοϊού: Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης

Απογοητευτική είναι η εικόνα της χώρας μας στον γενικό κατάλογο για τα τεστ που έχουν διενεργηθεί στις χώρες της Ευρώπης όσον αφορά την πανδημία κατά του κορονοϊού.

Το αίτημα για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ έχει τεθεί επανειλημμένα με την κυβέρνηση ουσιαστικά να τα θεωρεί αρχικά μάλλον αχρείαστα ενώ εδώ και λίγες ημέρες οι αναφορές δείχνουν πως κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση και τη διενέργεια περισσότερων.

Ο τρόπος διενέργειας των τεστ δεν απεικονίζεται στο σχεδιάγραμμα αλλά όπως βλέπουμε στην κορυφή της κατάταξης για τον μήνα Απρίλιο, με τα περισσότερα τεστ βρίσκεται η Ισλανδία (131,82 ανά 1000 κατοίκους) και ακολουθούν:

Λουξεμβούργο  που αποφάσισε να γίνουν σε όνο τον πληθυσμό) και ακολουθούν:

Εσθονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ιρλανδία, Λετονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Δανία, Τσεχία, Ρωσία, Βέλγιο, Φινλανδία, Σλοβακία, Ολλανδία, Σουηδία, Γαλλία, Κροατία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Ρουμανία, Ουγγαρία.

Αντίθετα η χώρα μας βρίσκεται προ τελευταία με 5,53 τεστ ανά 1000 κατοίκους και η Βουλγαρία στην τελευταία θέση με 3,89 (αλλά με στοιχεία έως τις 22 Απριλίου).

Το ερώτημα που πάντα τίθεται ωστόσο είναι πως μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια την εικόνα του ιού σε μια χώρα, αν δεν υπάρχει τεστ δειγματοληπτικά σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού…

Η τάση ωστόσο στις ευρωπαϊκές χώρες είναι η αύξηση των διαγνωστικών τεστ, κάτι το οποίο προφανώς είναι επιτακτικό τώρα στη σταδιακή άρση των μέτρων και ενδεχομένως και των εσωτερικών, εντός της Ευρώπης, μετακινήσεων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter