Τεστ κορονοϊού: Πρώτη η Κύπρος στην ΕΕ, τα μισά γίνονται στην Ελλάδα (Χάρτης)

Τεστ κορονοϊού: Πρώτη η Κύπρος στην ΕΕ, τα μισά γίνονται στην Ελλάδα (Χάρτης)

Πρώτη ανάμεσα στα 27 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσεται η Κύπρος, με 25.899 τεστ για την ανίχνευση Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους (περίοδος 24 Ιανουαρίου με 7 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC).

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του χάρτη του ECDC, η Κύπρος διενήργησε περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται δύο κατηγορίες πιο κάτω, ανάμεσα στις χώρες με κάτω από 2500 τεστ  ανά 100.000 κατοίκους.

Έχοντας ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει από την αρχή της πανδημίας για τον έγκαιρο εντοπισμό των θετικών περιστατικών στην κοινότητα, το υπουργείο Υγείας Κύπρου εστιάζει την προσοχή του στην εξέταση τόσο του γενικού πληθυσμού, με έμφαση στους εργαζόμενους, όσο και των πυλών εισόδου.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για σταδιακή και προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων και ακολουθώντας τις συστάσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών Οργανισμών, η Κύπρος εφαρμόζει πρόγραμμα ελέγχου των εργαζομένων, τόσο πριν την επαναδραστηριοποίησή τους όσο και στη συνέχεια με εβδομαδιαίο έλεγχο. Μέσω συνεχούς επιτήρησης της επιδημιολογικής εικόνας, που επιτυγχάνεται με τη διενέργεια μαζικών ελέγχων, ο στόχος είναι να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης συρροών κρουσμάτων στην κοινότητα και στους εργασιακούς χώρους και η έγκαιρη παρέμβαση εκεί και όπου πιθανόν να προκύψει ανάγκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter