Τετ-α-τετ Δραγασάκη Τσαβούσογλου

Τετ-α-τετ Δραγασάκη Τσαβούσογλου

Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου (Hakan Cavucoglu) συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του αντιπροέδρου, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο τρόπος ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στη φάση επιτάχυνσης της ανάκαμψης και διαμόρφωσης ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, με έμφαση στην αύξηση του διμερούς εμπορίου και στις επενδύσεις.

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το 2017 εμφανίζουν αύξηση οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το Προσφυγικό, με τον αντιπρόεδρο να επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter