Τετ-α-τετ Κοτζιά με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ – Τι περιμένει η Ελλάδα από το καθεστώς Τραμπ

Τετ-α-τετ Κοτζιά με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ – Τι περιμένει η Ελλάδα από το καθεστώς Τραμπ

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ουάσιγκτον θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Ερ: Έχετε ένα πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα θέλατε να μας μιλήσετε γι’ αυτό;

Απ: Στην Ουάσιγκτον έχουμε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, άλλους υψηλούς παράγοντες της νέας διοίκησης, έχουμε επίσης σειρά συνεντεύξεων, συναντήσεων με think tanks, καθώς και με γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ερ: Ποιες είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με τη νέα κυβέρνηση του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ;

Απ: Νομίζω ότι με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις. Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας. Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις.

Ερ: Είχατε ήδη συναντήσει τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλίν…

Απ: Ναι, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Τράμπ είχα συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, τον κ. Φλίν. Και στην Ουάσιγκτον, θα συναντήσω, την Τρίτη, για πρώτη φορά το νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον υποστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter