Τετ α τετ Παναγιώτη Παυλόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας - «Θετικές οι ελληνικές προοπτικές μετά τα μνημόνια»

Τις θετικές προοπτικές της χώρας συζήτησαν ο Παν. Παυλόπουλος με τον υφ. Εξωτερικών της Γερμανίας, Michael Roth.

Για τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τον ελληνικό λαό μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και την επιστροφή της στην κανονικότητα, αλλά και την ανάκτηση του περιφερειακού ρόλου της με την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Παναγιώτης Παυλόπουλος με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Michael Roth.

Στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών, εξέτασαν, επίσης, τις πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες στην Ευρώπη με σταθμό τις ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς και τα μείζονα και επείγοντα ανοιχτά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η εμβάθυνση της Ευρωζώνης και το υπό διαμόρφωση νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027.

Συμφώνησαν ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη θα πρέπει να συμβαδίζουν με την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών της και ότι ο νέος πολυετής ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις διευρυμένες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες εντός της Ένωσης και στο εσωτερικό των κρατών-μελών της. Παράλληλα, κοινή ήταν η θέση ότι δεν υπάρχει περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.