Τετ α τετ Παππά με τον Αμερικανό γραμματέα για θέματα διαδικτύου και διεθνών Επικοινωνιών

Τετ α τετ Παππά με τον Αμερικανό γραμματέα για θέματα διαδικτύου και διεθνών Επικοινωνιών

Συνάντηση με τον Αμερικανό γραμματέα (Deputy Assistant Secretary) για θέματα Διαδικτύου και Διεθνών Επικοινωνιών, Ρόμπερτ Στράγιερ (Robert L. Strayer), είχε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα βήματα της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβαθμισμένη παρουσία της χώρας στο Διάστημα, μετά την εκτόξευση δύο δορυφόρων και την υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) σε πρόγραμμα της NASA για την εξερεύνηση της Σελήνης, με την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος. Συζητήθηκαν, ακόμα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η στρατηγική της χώρας για την υλοποίηση δικτύων νέας γενιάς, μέσα από επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, η εγκατάσταση πιλοτικών δικτύων 5g σε 4 πόλεις της Ελλάδας, η ανάπτυξη του “Internet of things” και τα σχετιζόμενα με την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Η χώρα μας, μετά την έξοδό της από τα μνημόνια, έχει μπει σε μια νέα δυναμική και παραγωγική εποχή. Κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς. Πλέον, η Ελλάδα αποτελεί κόμβο σταθερότητας, ανάπτυξης και καινοτομίας. Οι γέφυρες συνεργασίας που έχουμε ανοίξει με άλλες χώρες αποδίδουν καρπούς. Τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία της Ελλάδας. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο».

Στη συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στο State Department συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Θεόδωρος Μπιζάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter