Τετ α τετ Σαρακιώτη με Βερβεσό για τη φορογκιλοτίνα Μητσοτάκη – «Το νομοσχέδιο συνιστά πολιτική εξαπάτηση» (Photo)

Τετ α τετ Σαρακιώτη με Βερβεσό για τη φορογκιλοτίνα Μητσοτάκη – «Το νομοσχέδιο συνιστά πολιτική εξαπάτηση» (Photo)

«Το υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης συνιστά πολιτική εξαπάτηση και κολοσσιαία παραδοχή της αποτυχίας της να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Δημήτρη Βερβεσό, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στον απόηχο της μείζονος αναστάτωσης που έχει ξεσπάσει στις τάξεις τόσο του κλάδου των δικηγόρων, όσο και του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών.

Δείτε επίσης: Βερβεσός κατά Χατζηδάκη – Μητσοτάκη: Έχουμε ραγδαία φοροεπιδρομή, τον φοροτυφώνα Kostis! (Video)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βερβεσός έκανε μνεία στις ήδη εκπεφρασμένες θέσεις του κλάδου των δικηγόρων, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε σχετική ανακοίνωση μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού. Παράλληλα, επισήμανε ότι το 33% των δικηγόρων βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών, ενώ ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιήσει τους όρους των ρυθμίσεων, στις οποίες είχε υπαχθεί. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι περισσότεροι από 12.000 δικηγόροι στεγάζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στην κατοικία τους εξαιτίας της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα επαγγελματικά τους έξοδα λόγω και της παρατεταμένης περιόδου ακρίβειας και των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων.

Από πλευράς του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί απέναντι στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ενώ αντέτεινε ότι ο υφιστάμενος δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου στις 10.000 ευρώ για όλους. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε τα εξής:

«Μετά την προκλητική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από τα 185 ευρώ επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα 250 ευρώ σήμερα, επί Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους δικηγόρους, καθώς και στο σύνολο του κλάδου των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας. Εφαρμόζοντας μία καθαρά φοροεισπρακτική λογική, η οποία βασίζεται στο μετεκλογικό άλλοθι της φορολογικής δικαιοσύνης, το οποίο παρέλειψε να αναφέρει προεκλογικά.

Πέραν όμως από καταφανή πολιτική εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας, το “Πισσαρίδειας” εμπνεύσεως αυτό νομοσχέδιο έρχεται να ομολογήσει την αποτυχία της Κυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συνεκτική και δίκαιη φορολογική πολιτική. Η καταφυγή στην επιβολή τεκμηρίων συνιστά φορολογική πρακτική παλαιότερων δεκαετιών και σηματοδοτεί με ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία της. Μία αποτυχία που εξυπηρετεί συνάμα έναν και μόνο σκοπό. Την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης για την οποία δήθεν κόπτονταν και την απαλλαγή οικονομικά ισχυρών, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ελάχιστα σε σχέση με τα πραγματικά τους εισοδήματα».

Δείτε επίσης: «Πυρά» από Βερβεσό για Χατζηδάκη: «Δεν έχει δικηγορήσει μία ημέρα στη ζωή του, δεν ξέρει πού είναι τα δικαστήρια» (Video)

Στη φορογκιλοτίνα Μητσοτάκη οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter