Τετ α τετ Τσακαλώτου – Σαπέν ενόψει του αυριανού EuroWorking Group

Τετ α τετ Τσακαλώτου – Σαπέν ενόψει του αυριανού EuroWorking Group

Δεσμευμένη στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, διαμηνύει ότι παραμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγο πριν το Euroworking Group που συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες. Πηγές ωστόσο προσκείμενες στην Κομισιόν προσθέτουν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξαρτάται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το ζητούμενο στο αυριανό Euroworking Group είναι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών και η επίτευξη προόδου – μέχρι το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου – προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Πηγές της ευρωζώνης εκτιμούν ότι εφόσον η Αθήνα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επαφές που έχει σήμερα ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο Παρίσι, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν και αύριο με τον Επίτροπο οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες. 

Σημειώνεται ότι τα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) αναμένεται να συνεδριάσουν εντός του Ιανουαρίου, για να ξεκινήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter