Καζάνι που βράζει το Κόσοβο: Έκλεισε η κύρια συνοριακή διάβαση – Σε ετοιμότητα ο σερβικός στρατός

Καζάνι που βράζει το Κόσοβο: Έκλεισε η κύρια συνοριακή διάβαση – Σε ετοιμότητα ο σερβικός στρατός

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο με την Πρίστινα να κλείνει τη μεγαλύτερη συνοριακή διάβασή , την οποία είχαν αποκλείσει διαδηλωτές από τη σερβική πλευρά. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν κλείσει άλλες δύο συνοριακές διαβάσεις μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας λόγω παρόμοιων διαδηλώσεων, με τα διαθέσιμα σημεία διέλευσης να είναι πλέον τρία.

Δείτε επίσης: Κόσοβο: «Παιχνίδια» με σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη

«Εάν έχετε ήδη εισέλθει στη Σερβία, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλα συνοριακά περάσματα ή να περάσετε από τη Βόρεια Μακεδονία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσόβου στη σελίδα του στο Facebook, ανακοινώνοντας το κλείσιμο του περάσματος Merdare.

Από την πλευρά του, το Βελιγράδι έχει στήσει οδοφράγματα στα ανατολικά σύνορα με το Κόσοβο. Περίπου 50.000 Σέρβοι που ζουν στο βόρειο Κόσοβο αρνούνται να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση στην Πρίστινα ή την ανεξαρτησία της γειτονικής χώρας.

Την Τρίτη, στήθηκαν άλλα δύο οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, τα οποία η κυβέρνηση της Πρίστινας είχε ζητήσει από την ειρηνευτική δύναμη του NATO να τα διαλύσει, με την KFOR να απαντά ότι δεν θα ενεργήσει σε σερβικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Σερβία: Σε αυξημένη ετοιμότητα ο στρατός – Έντονη κινητικότητα στα σύνορα με το Κόσοβο

Από το βράδυ της Δευτέρας ο σερβικός στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης ετοιμότητας.

«Ο πρόεδρος της Σερβίας διέταξε το σερβικό στρατό να βρίσκεται στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας για μάχη, δηλαδή στο επίπεδο της χρήσης ένοπλης ισχύος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σέρβος υπουργός Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter