Τέταρτη δόση: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους άνω των 70 και την Παρασκευή για τoυς άνω των 60

Τέταρτη δόση: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους άνω των 70 και την Παρασκευή για τoυς άνω των 60

Ανοίγει από αύριο Τετάρτη η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για τα άτομα ηλικίας 70-79 ενώ την Παρασκευή για τα άτομα ηλικίας 60-69. όπως έκανε γνωστό ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η χορήγηση της τέταρτης δόσης μελετάται ήδη εδώ και καιρό ώστε να χορηγηθεί στις ηλικιακές ομάδες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και σε άλλες ομάδες του γενικού πληθυσμού αλλά δεν υπάρχει για την ώρα τέτοια απόφαση. Επισήμανε δε πως η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτική και ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση. 

Επίσης, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο είπε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 20 Ιανουαρίου η τέταρτη δόση χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένους αλλά και σε χρονίως πάσχοντες, ενώ εδώ και μια εβδομάδα τα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών κλείνουν τα ραντεβού τους κανονικά.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter