Τετράδια εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά από το MOMus

Τετράδια εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά από το MOMus

Τετράδια αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά από τις συλλογές και τις εκθέσεις του MOMus – τώρα στο διαδίκτυο!

Τα τετράδια απευθύνονται κατά βάση σε οικογένειες και προσφέρουν online μια ποικιλία δράσεων για διάφορες ηλικίες παιδιών και νέων, ενώ ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιεί κατά βούληση ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Τα τετράδια οργανώθηκαν με βάση υλικό από τις μόνιμες συλλογές και τις εκθέσεις των φορέων που συγκροτούν το MOMus τα τελευταία χρόνια, επικαιροποιήθηκαν βάσει των νέων συνθηκών και είναι πλέον στον αέρα έτοιμα προς χρήση! 

Μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να τα εκτυπώσετε, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και εάν είστε… τολμηροί να ανεβάσετε τις δημιουργίες σας στα social media, χρησιμοποιώντας το hashtag #MOMusFamilyKit! Η ιστοσελίδα www.momus.gr θα εμπλουτίζεται με καινούργιο, σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Αναλυτικά:

  • «Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky) – Υποθετικοί χοροί. Ένα τετράδιο αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά» Κατεβάστε το υλικό, εδώ https://bit.ly/2KcZpsx

Το τετράδιο αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης «Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky) – Υποθετικοί χοροί» οργανώθηκε για να συνοδεύσει τις εξορμήσεις μικρών και μεγάλων στην ομότιτλη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Μουσείο Συγχρονης Τέχνης (Νοέμβριος 2016 – Φεβρουάριος 2017).

Χρησιμοποιώντας εύκολα υλικά, μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν στον ιδιαίτερο κόσμο των κόμικς που μας προτείνει ο καλλιτέχνης με συνοδοιπόρους – μεταξύ άλλων – τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον Αντόν Τσέχωφ, υποθετικά πορτρέτα σε χάρτινους καθρέφτες, χούλα χουπ παιγνίδια, διαδικτυακές αναζητήσεις και περιήγηση στο opus comicum με ήρωα τον βαρώνο Μινχάουζεν.

Πληροφορίες, ερωτήσεις αλλά και οι νέες δημιουργίες των παιδιών μπορούν να αποστέλλονται στο education.modern@momus.gr για περαιτέρω εξερεύνηση.

  • «Αυτόνομη εκπαιδευτική δράση για γονείς και παιδιά. Η συλλογή Κωστάκη και η Ρωσική Πρωτοπορία» Κατεβάστε το υλικό, εδώ https://bit.ly/3cd6dSH

Η Λιουμπόβ Ποπόβα τα σχήματα, τα αντικείμενα και τα πορτρέτα στα έργα της, πειραματισμοι για το σπίτι, οι βασικές αρχές του φωτομοντάζ, φιγούρες για το στήσιμο θεατρικών ή και κινηματογραφικών σκηνών, και φυσικά η ιστορία του ίδιου του συλλέκτη Γιώργου Κωστάκη, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την αυτόνομη εκπαιδευτική δράση για γονείς και παιδιά για ένα ταξίδι στα χρόνια της ρωσικής πρωτοπορίας που είναι πάντα ενδιαφέρον και πλουτίζει τις γνώσεις μας! Το τετράδιο οργανώθηκε και επικαιροποιήθηκε με υλικό από το MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη.

Πληροφορίες, ερωτήσεις αλλά και οι νέες δημιουργίες των παιδιών μπορούν να αποστέλλονται στο education.modern@momus.gr για περαιτέρω εξερεύνηση.

  • «Αλεξ Μυλωνά. Αναδρομική. Ένα τετράδιο για γονείς και παιδιά» Κατεβάστε το υλικό, εδώ https://bit.ly/34yU4Vq

Η αλήθεια, η δύναμη, η ευαισθησία και η ποιητική της τέχνης της Άλεξ Μυλωνά είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που αναδείχθηκαν στην αναδρομική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα το διάστημα Φεβρουαρίου-Mαΐου 2019. Μέσα από βιογραφικά στοιχεία, τη θέση του ανθρώπινου σώματος στο έργο της Άλεξ Μυλωνά, την αναφορά στην ίδια την τέχνη της γλυπτικής, με προτάσεις-στάσεις σε συγκεκριμένα έργα, γονείς και παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν με το ειδικό τετράδιο στις βασικές αρχές του δημιουργικού της έργου, κάνοντας στο τέλος τις δικές τους συνθέσεις με ειδικές προτάσεις για δράσεις στο σπίτι.

Πληροφορίες, ερωτήσεις αλλά και οι νέες δημιουργίες των παιδιών μπορούν να αποστέλλονται στο education.modern@momus.gr για περαιτέρω εξερεύνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter