Τέξας: Μη ζητάτε βοήθεια μέσα από τα social media – Γιατί οι αρχές κάνουν αυτή την έκκληση!

Τέξας: Μη ζητάτε βοήθεια μέσα από τα social media – Γιατί οι αρχές κάνουν αυτή την έκκληση!

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η αμερικανική ακτοφυλακή, καλώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη εξαιτίας του κυκλώνα Χάρβεϊ να μην ζητούν βοήθεια μέσω των social media.

 Αντ’ αυτού προτρέπει όσους χρειάζονται βοήθεια «να συνεχίσουν να προσπαθούν» να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, αν και πολλοί είναι αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή η μπαταρία στα κινητά τους τηλέφωνα ήταν σχεδόν άδεια.

Ο κυκλώνας Χάρβεϊ έπληξε το Σαββατοκύριακο την πολιτεία του Τέξας προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 8 ανθρώπων και εκτεταμένες καταστροφές. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ κήρυξε το Σάββατο την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή.

Ένας ειδικός δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ότι η αμερικανική ακτοφυλακή έκανε πιθανόν αυτή τη σύσταση επειδή είναι δύσκολο να επαληθευτούν οι αναρτήσεις που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη. Όπως αναφέρει το BBC, είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που αναρτούν στο Twitter τις διευθύνσεις τους και ζητούν να σταλούν σωστικά συνεργεία. Ωστόσο, είναι πιθανόν να μην εντοπιστούν όλες οι αναρτήσεις, πολλές από τις οποίες ίσως να μην είναι καν αληθινές.

«Το Διαδίκτυο είναι χαώδες και απρόβλεπτο», δήλωσε στο BBC ο Γιούαν Σεμπλ, ο οποίος ασχολείται με τον αντίκτυπο που έχουν τα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην κοινωνία. «Πρέπει να είστε σε θέση να διαχωρίσετε το σήμα (κινδύνου) από τα παράσιτα», τόνισε προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να πειστούν οι άνθρωποι να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ακτοφυλακής. «Εάν κάποιος βιώνει μια ακραία κατάσταση αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί με τα τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης, τότε θα στραφεί σε οποιαδήποτε άλλη προοπτική βοήθειας. Θα ήταν δύσκολο να μην το κάνει».

Από την πλευρά του το Facebook έχει ενεργοποιήσει στο Τέξας την υπηρεσία ασφαλείας check-in ώστε οι χρήστες να μπορούν να ενημερώσουν τους φίλους τους ότι είναι ασφαλείς.

Πηγή: BBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter