Τεχεράνη: «Αναστρέψιμα» τα βήματα υπαναχώρησης από τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά

Τεχεράνη: «Αναστρέψιμα» τα βήματα υπαναχώρησης από τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά

Όλα τα βήματα που έλαβε το Ιράν για να υπαναχωρήσει περαιτέρω από τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις, αυξάνοντας το επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου, είναι “αναστρέψιμα” αν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που έχουν υπογράψει τη συνθήκη εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δήλωσε σήμερα μέσω του Τwitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

“Σήμερα το Ιράν προχωράει στον δεύτερο γύρο του μηχανισμού για την επίλυση διαφορών με βάση την Παράγραφο 36 του (κοινού ολοκληρωμένου σχεδίου) JCPOA. Διατηρούμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε να το κάνουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας αντιμέτωποι με την Αμερικανική#Οικονομική Τρομοκρατία. Όλα αυτού του είδους τα βήματα είναι αναστρέψιμα μόνο μέσω της συμμόρφωσης της Ε3 (Σ.τ.Σ: ο όρος αναφέρεται στην Γερμανία, τη Βρετανία και την Γαλλία)”, ανέφερε στο Twitter ο Ζαρίφ.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ είχαν στείλει προειδοποιητικό μήνυμα για περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν, μετά την κατάρριψη του drone

Η πυρηνική συμφωνία είναι επίσημα γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο (JCPOA). Τον περασμένο χρόνο οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από την συμφωνία, την οποία είχαν υπογράψει μαζί με την Κίνα, την Ρωσία και χώρες της ΕΕ όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμο να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου σε όποιο επίπεδο και ποσότητα αψηφώντας τις αμερικανικές προσπάθειες άσκησης πίεσης στην χώρα με την επιβολή κυρώσεων ώστε να αναγκαστεί να επαναδιαπραγματευτεί την πυρηνική συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter