Καταγγελίες κατά Μπακογιάννη: Φωτογραφικοί όροι σε διαγωνισμό 30 εκατομμυρίων

Καταγγελίες κατά Μπακογιάννη: Φωτογραφικοί όροι σε διαγωνισμό 30 εκατομμυρίων

Σε σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών με επιστολή που απέστειλε χθες 5 Φεβρουαρίου 2020 στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Η επιστολή, με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ» αφορά στους όρους του διαγωνισμού για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ 1η, 2η, 3η, 4η, 5η, 6η και 7η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων για 36 μήνες». Η αξία του έργου ανέρχεται μάλιστα σε 30,057 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Οι εργολήπτες στην επιστολή τους κάνουν λόγο για «φωτογραφικούς και απαράδεκτους όρους προϋποθέσεις συμμετοχής» στο διαγωνισμό τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «πρωτοφανείς». Όπως αναφέρουν τον τελευταίο χρόνο «εμφανίζονται συχνά φαινόμενα παράτυπων διακηρύξεων που οφείλονται κυρίως σε ασάφειες, αντιφάσεις και ελλείψεις» της νομοθεσίας.

Επίσης αναφέρουν πως «η συγκεκριμένη διακήρυξη περιλαμβάνει τρεις σελίδες περίπου πρόσθετους όρους που είναι αδύνατον συνολικά να τους πληρούν πάνω από δύο – τρεις ελληνικές εταιρείες».

Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζουν, «δεν διασφαλίζεται ούτε ο επαρκής ανταγωνισμός, ούτε το όφελος του Δημοσίου, ούτε εντέλει η επίφαση τουλάχιστον της νομιμότητας» και για το λόγο αυτό ζητούν «να ακυρωθεί άμεσα η συγκεκριμένη διακήρυξη».

Να σημειωθεί ότι η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), Γεώργιο Καταπόδη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννη Λιανό και τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς, Άννα Δαμάσκου.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επιστολή του ΣΑΤΕ:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/02/06/5e3c1669825e63792973a932.pdf

Ανοιχτή Πόλη: Να απαντήσει ο Δήμος Αθηναίων

Για την καταγγελία εξέδωσε ανακοίνωση η παράταξη Ανοιχτή Πόλη του Δήμου Αθηναίων, με την οποία καλεί το Δήμο να απαντήσει στα όσα αναφέρονται από το ΣΑΤΕ.

«Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την καταγγελία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) για αυθαίρετους και φωτογραφικούς όρους σε διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων για την ανάπλαση πλατειών, πεζοδρόμων και άλλων έργων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, εκτιμώμενης αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία και η τεκμηρίωση της καταγγελίας καθιστούν αναγκαία μια απάντηση από τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, ώστε να μη μένουν σκιές και υποψίες για επιστροφή στις πρακτικές που οδήγησαν σε χρεοκοπία, όχι μόνο τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και τη χώρα» επισημαίνεται. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter