Τεχνολογία στην υπηρεσία της ανακύκλωσης

Τεχνολογία στην υπηρεσία της ανακύκλωσης

Η Recycglobe αναπτύσσει καινοτόμα εργαλεία για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, η εταιρεία Recycglobe αποτελεί την πρώτη ελληνική startup επιχείρηση η οποία έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό καταγραφής σε πραγματικό χρόνο της ροής των υλικών στους κάδους ανακύκλωσης. Μέσω του ειδικού λογισμικού δίνεται η δυνατότητα προϋπολογισμού του όγκου και της αξίας των υλικών που ανακυκλώνονται, βελτίωσης της διαδικασίας συλλογής και τελικά συγκέντρωσης των υλικών στην καλύτερη ποιοτική κατάσταση, μειώνοντας σημαντικά το διαχειριστικό κόστος για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ή τους κατά τόπους δήμους που έχουν τους κάδους.

«Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος egg (enter grow go) με στόχο να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία σε δήμους αλλά και σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να χτίσουν συστήματα κυκλικής οικονομίας» εξηγεί στο Documento ο Κωνσταντίνος Αστρίδης, ιδρυτής της εταιρείας.

Τρόπος λειτουργίας

Πιο συγκεκριμένα, η Recycglobe έχει δημιουργήσει τον αισθητήρα recycSense ο οποίος εγκαθίσταται σε οποιονδήποτε κάδο ανακύκλωσης, ανιχνεύει την απόσταση από τη στάθμη του υλικού και στέλνει τα δεδομένα σε ειδική πλατφόρμα προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των υλικών.

«Η συνεχής καταγραφή των παραπάνω στοιχείων και το πλήθος των δεδομένων που διατηρούνται στη βάση καθιστούν την πλατφόρμα πολύτιμο εργαλείο για κάθε επιχείρηση. Ενδεικτικά, δίνεται η δυνατότητα για μείωση του κόστους συλλογής, του κόστους διαχωρισμού, του κόστους επεξεργασίας και του κόστους διαχείρισης, αλλά και η δυνατότητα για εξαγωγή στατιστικών στοιχείων και ανακυκλωτικού αποτυπώματος» αναφέρει ο κ. Αστρίδης.

Η εταιρεία Recycglobe επιπλέον εργάζεται με στόχο να συνδέσει την ανταποδοτικότητα με υφιστάμενα συστήματα επιστροφής ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν εύκολα και γρήγορα τα οφέλη από την προσήλωσή τους σε ένα ανταποδοτικό πρόγραμμα.

Ενα εργαλείο καταγραφής

«Με μια απλή δωρεάν εγγραφή δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δημότη να καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις ποσότητες των υλικών που εισφέρει και να έχει ένα εικονικό “καλάθι” όπου συγκεντρώνει τους πόντους από αυτήν του την ενέργεια. Ο ρόλος της Recycglobe είναι να λειτουργεί ως εργαλείο καταγραφής και απόδοσης των ανταποδοτικών οφελών από την ανακύκλωση, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις και τους δήμους είτε να υλοποιήσουν υφιστάμενα συστήματα ανταπόδοσης είτε να ξεκινήσουν νέα. Ως virtual marketplace παρέχουμε στους δήμους τα εργαλεία ώστε να ποσοτικοποιούν τα υλικά σε πόντους και ευρώ προκειμένου να είναι σε θέση να υλοποιήσουν άμεσα συστήματα ανταπόδοσης σε δημότες που συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης» συμπληρώνει. Η εταιρεία έχει λάβει πλήθος βραβείων και διακρίσεων για το υποσχόμενο όραμά της, το βιώσιμο στρατηγικό πλάνο της και τον ιδιαίτερα υψηλό επαγγελματισμό των ιδρυτών της.

«Το βασικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας είναι ότι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της αγοράς και έχουμε την ευελιξία να δημιουργούμε προσαρμοσμένα προϊόντα για κάθε περίπτωση» καταλήγει ο κ. Αστρίδης.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει εγκαταστήσει με επιτυχία αισθητήρες σε τρεις διαφορετικούς τύπους κάδων: υπέργειους, ημιβυθιζόμενους και βυθιζόμενους οι οποίοι ανιχνεύουν σύμμεικτα απορρίμματα, ανακυκλώσιμα και τηγανέλαια. Παράλληλα έχει ήδη εγκαταστήσει σε δίκτυο σχολείων την πλατφόρμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter