Τεχνολογικός εξοπλισμός 112 εκατ. ευρώ σε 560.000 μαθητές και σπουδαστές

Τεχνολογικός εξοπλισμός 112 εκατ. ευρώ σε 560.000 μαθητές και σπουδαστές

Το ποσό των 112 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε φοιτητές και μαθητές, μέσω voucher, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, σύμφωνα με νέο πρόγραμμα των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την υλοποίηση της πλατφόρμας κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων θα αναλάβει η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», ενώ σύντομα θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες για την υλοποίηση του προγράμματος

Τα κριτήρια διάθεσης

Τα voucher θα έχουν αξία 200 ευρώ το καθένα και θα μοιραστούν με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Ειδικότερα, για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αξία του voucher δε μπορεί να καλύψει το σύνολο έστω και του στοιχειώδους τεχνολογικού εξοπλισμού που χρειάζεται ένας μαθητής η ένας φοιτητής, και στοχεύει κυρίως στη συνεισφορά στα συγκεκριμένα έξοδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter