Τη Δευτέρα αποφασίζει ο υφυπουργός για την τύχη του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Τη Δευτέρα αποφασίζει ο υφυπουργός για την τύχη του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ακρη δεν βγήκε ούτε στη στη σημερινή πρωϊνή (2/5) σύσκεψη με θέμα την διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας που είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 11 Μαίου στο Ολυμπιακό στάδιο. Στη σύσκεψη μετείχαν από πλευράς ΕΠΟ οι κ.κ. Δέδες, Γαβριηλίδης και Ψαρόπουλος, καθώς και ο υπερσύμβουλος FIFA και UEFA, ο Τσέχο Πετρ Φούσεκ. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν η Αγγελική Αρκάδη, Νίκος Σμπαρούνης, Νίκος Χαριτάκης και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Δημήτρης Παπαναγιώτου, ενώ τον ΠΑΟΚ οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, Ηλίας Γεροντίδης και Παναγιώτης Πλιάτσικας.

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές στη σύσκεψη, καθώς οι διαφωνίες ήταν πολλές και αναμενόμενες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να έχει πάρει την απόφαση του να διεξαχθεί ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών καθώς η Αστυνομία δεν εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και φοβάται επανάληψη των περσινών και προπέρσινων επεισοδίων μεταξύ οπαδών των δύο «δικεφάλων» που θα συναντηθούν για 3η σερί χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης. Όμως, με αυτή τη λύση διαφωνούν και οι δύο φιναλίστ, ενώ σήμερα ο ΠΑΟΚ ζήτησε αλλαγή έδρας σε περίπτωση που το ματς διεξαχθεί χωρίς κόσμο! Κάτι τέτοιο όμως, δεν επιτρέπει η προκήρυξη του Κυπέλλου, η οποία αναφέρει ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Εκτός της προκήρυξης όμως αλλά και των άλλων προβλημάτων που προστίθενται στη οργάνωση του αγώνα, θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι ο τελικός θα γίνει με τη χρησιμοποίηση του VAR για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εγκατάσταση για την χρησιμοποίηση του, αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο το Ολυμπιακό Στάδιο! Αν ο τελικός γίνει σε άλλο γήπεδο, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η νέα πανάκριβη τεχνολογία…

Με την πρόταση του ΠΑΟΚ, αντέδρασε άμεσα η ΑΕΚ που δεν συζητά καν ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και ζήτησε ανοιχτό ΟΑΚΑ με οκτώ θύρες όπως ήταν ο αρχικός περσινός σχεδιασμός. Και όπως είπαν οι εκπρόσωποι της «βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν από τον τελικό, δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως, δεν έχουμε λύσει βασικά ζητήματα και δεν γίνεται να ανοίγουμε και άλλα…”

Από την πλευρά τους FIFA – UEFA εξέφρασαν την άποψή τους ότι ένας τελικός χωρίς κόσμο αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρο. Επίσης, ο Πετρ Φούσεκ τόνισε ότι το φινάλε του θεσμού πρέπει να γίνει στο ΟΑΚΑ.

Συνεπώς και όπως όλα δείχνουν τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην νέα σύσκεψη υπό τον υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, που όμως φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για διεξαγωγή του τελικού χωρίς θεατές…

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη δήλωσε: «Η πρόταση της ΑΕΚ είναι να γίνει ο αγώνας με φιλάθλους όπως αρμόζει σε κάθε προηγμένη χώρα. Λυπάμαι που το λέω γιατί αυτό είναι το αυτονόητο. Δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε νέα θέματα, η ΕΠΟ ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ και όλους μας πως υπάρχει απόφαση να γίνει ο αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εμείς είπαμε πως δεν είναι στιγμή να ανοίγουμε νέα θέματα από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να γίνει το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter