Τη Δευτέρα η απόφαση για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Τη Δευτέρα η απόφαση για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (2/3) η εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων της Τούμπας, το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, που είχαν ως συνέπεια τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα (5/3).

Η συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή, Αλέξανδρου Αρετόπουλου, το περιεχόμενο της οποίας γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της διαδικασίας, άλλαξε εντελώς τα πράγματα, με τον ΠΑΟΚ να ζητά αναβολή της εκδίκασης (ο Ολυμπιακός δεν ήταν αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο), η οποία δεν έγινε αποδεκτή από τη δικαστή, Μαρία Σκολαρίκη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση και τους νομικούς, Αχιλλέα Μαυρομμάτη, Λάμπρο Μπίρδα, Νίκο Παπαδόπουλο, Χρήστο Παπαθωμά, και Άγγελο Κωνσταντινίδη. Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Βασίλης Δημακόπουλος, Αργύρης Λίβας, ενώ το παρόν έδωσε και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.

Η συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή της αναμέτρησης, Αλέξανδρου Αρετόπουλου, ανέφερε ότι δεν ξεκίνησε τον αγώνα λόγω του τραυματισμού αξιωματούχου ομάδας (εν προκειμένω του προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία), ο οποίος -όπως αναφέρεται- ήταν κανονικά δηλωμένος στο φύλλο αγώνα (αντικατέστησε τον Χρήστο Κόντη) εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων. Οπότε ορθώς βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο κατά την είσοδο των δύο ομάδων, κάτι το οποίο δεν είχε αναγραφεί αρχικά στο φύλλο αγώνα.

Οι αντιδράσεις των «ασπρόμαυρων» ήταν έντονες. Η θέση του ΠΑΟΚ δια στόματος του Αχιλλέα Μαυρομμάτη υπήρξε η εξής: «Με έκπληξη πήραμε την συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή. Αγνοούμε το πώς ζητήθηκε. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση.

Ζητούμε να αναβληθεί ή να διακοπεί η εκδίκαση για να κληθεί ο Αρετόπουλος και να εξεταστεί. Γιατί άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα λέει στη νέα έκθεση. Επίσης, ζητούμε να κληθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Να κληθεί και ο ιατρός του αγώνα. Είναι ύπουλη η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου».

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ανέφερε: «Το γεγονός είναι, τουλάχιστον, ύποπτο. Έκανε τέσσερις ώρες για να κλείσει το φύλλο αγώνα, θα μπορούσε να τα γράψει εκείνη τη στιγμή. Έρχεται μετά από πέντε ημέρες με συμπληρωματική έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε η συμπληρωματική; Πώς ζητήθηκε; Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα χρόνια συμπληρωματική έκθεση διαιτητή».

Περίπου για μισή ώρα διεκόπη η διαδικασία μετά την απόρριψη του αιτήματος για αναβολή της, προκειμένου να προετοιμαστούν οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο ομάδων. Τόσο ο Μάκης Γκαγκάτσης, όσο και ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης ζήτησαν να κατακυρωθεί ο αγώνας υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ αμφισβήτησαν έντονα τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία!

Έπεσαν κάποια χαρτάκια. Σε όλα τα γήπεδα πέφτουν ρολά ταμειακών μηχανών. Στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είπαν ότι θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είναι όλο μεθοδευμένο. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Το οίδημα μπορεί να δημιουργήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού! Στον αγωνιστικό χώρο η χαρτοταινία δεν φαίνεται με σαφήνεια σε ποιο σημείο έρχεται σε επαφή. Ο Καραπαπάς φώναζε… “να μείνει κάτω, να μείνει κάτω?,» υποστήριξε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Τι υποστήριξε ο Ολυμπιακός Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού χαρακτήρισαν «αβάσιμη την ένσταση του ΠΑΟΚ» συμπληρώνοντας πως «η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα.

Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Άρα η μη έναρξη, είναι και διακοπή.

Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων. Αν ο Ολυμπιακός ήταν υπαίτιος, θα έπρεπε να εμφανιστεί ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο και να ζητήσει να ξεκινήσει τι ματς. Και ο Ολυμπιακός να μην εμφανιστεί. Δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο ο διαιτητής».

Η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter