Τη Μάγδα Φύσσα προτείνει το ΜεΡΑ 25 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τη Μάγδα Φύσσα προτείνει το ΜεΡΑ 25 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι η Μάγδα Φύσσα, αποτελεί την πρόταση του κόμματός του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ 25 συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης, ούτως ώστε να τοποθετηθεί για την πρόταση Σακελλαροπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πρόταση του κόμματός του είναι η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2013 από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Πέραμα. 

Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη

Κλείνουμε δεκαετία από την χρεοκοπία της χώρας που, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, έσπειρε τη διχόνοια και εκκόλαψε το αυγό του φιδιού.

Η δεκαετία τελειώνει, η κρίση όμως συνεχίζεται για τους πολλούς. Η διχόνοια, η μισαλλοδοξία κι ο αυταρχισμός εξακολουθούν να γιγαντώνονται.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία – μια ευκαιρία να σηματοδοτήσουμε την απόφασή μας να υπερνικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό.

Αντί για συστημικό λειτουργό ή παροπλισμένο πολιτικό, που ήταν μέρος του προβλήματος, σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.

Το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα – την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει.

Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί.

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter