Τη ΝΔ την ενοχλεί η προστασία των μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis και ζητά να ανακληθεί…

Τη ΝΔ την ενοχλεί η προστασία των μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis και ζητά να ανακληθεί…

Ο πανικός της ΝΔ για το σκάνδαλο Novartis κλιμακώνεται πλέον σε… δυσθεώρητα ύψη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έφθασε στο σημείο να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης για την προστασία μαρτύρων της υπόθεσης, η οποία, υπενθυμίζεται ψηφίστηκε επί Αντώνη Σαμαρά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να δοθεί αμέσως από την εισαγγελέα εντολή για να ανακληθεί η απόφαση που έβαλε τους μάρτυρες σε καθεστώς προστασίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δυστυχώς εδώ έχουμε στην υπόθεση προσπάθεια από την κυβέρνηση να αποδειχτεί η αλήθεια αρχικά με τρεις μάρτυρες οι οποίοι προσωπικά έχω πειστεί δεν είναι προστατευμένοι αλλά κατασκευασμένοι» είπε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Στηρίζομαι στη δήλωση του κ. Πολάκη ο οποίος εμφανίστηκε χθες και είπε ότι αυτοί είναι τρεις υπάλληλοι της εταιρείας Novartis οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν παράνομο πλουτισμό, πιέστηκαν και κελάηδησαν».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, «υπάρχει η διάταξη του άρθρου 45 Β του κώδικα της ποινικής δικονομίας που λέει ότι για να υπαχθεί μάρτυς σε καθεστώς προστασίας θα πρέπει πρώτον να μην έχει καμία εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση και δεύτερον -που μας ενδιαφέρει εδώ- να μην αποβλέπει σε ίδιον συμφέρον. Άρα εδώ με τα λόγια του κ. Πολάκη αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να αποσείσουν τις ποινικές ευθύνες που ήδη αντιμετώπιζαν επειδή κατελήφθησαν να έχουν παράνομο πλουτισμό, δέχτηκαν να κελαηδήσουν”».

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να βγουν όλα στο φως, ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν ευθύνη» διότι, όπως είπε, «σε μια υπόθεση που έπρεπε να διαβιβαστεί απλώς από τις εισαγγελικές αρχές στη Βουλή, γιατί προσέκρουσε η έρευνα σε ονόματα πολιτικών προσώπων υπουργών και υφυπουργών, θα έπρεπε να διαβιβαστεί και να μην κάνει κανείς δημοσίως αξιολογήσεις και κρίσεις οι οποίες είναι ανεπίτρεπτες και επηρεάζουν τη δικαιοσύνη. Εδώ όμως φαίνεται ότι η κυβέρνηση πια αυτό το έκανε στο πλαίσιο μιας πολιτικής μεθόδευσης, όταν είδε αυτό το ογκώδες το πρωτοφανές συλλαλητήριο και όταν κατάλαβε ότι η κοινή γνώμη πλέον για τους χειρισμούς που έκανε στο Σκοπιανό πηγαίνει απέναντί της».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter