Τη σπίτωσε

Τη σπίτωσε

Ο Μητσοτάκης δεν παραδίδει μόνο το κόμμα στους ακροδεξιούς· το κάνει και παράρτημα συναλλαγής και μαφιόζικης πολιτικής. Οι χορηγίες δεν είναι πολιτική προτίμηση αλλά εξαγορά προστασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι «χορηγοί» είναι επιχειρηματίες με πάσης φύσεως εκκρεμότητες

Τη σπίτωσε, της έκανε την ανακαίνιση, της έβαλε το κεραμίδι που ήθελε πάνω απ’ το κεφάλι της, την έβγαλε από τη δύσκολη θέση των χρεών για τα οποία έπρεπε να δίνει λογαριασμό και να απολογείται στο σούσουρο και κυρίως της έδειξε πόσο την αγαπά. Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις αμαρτωλού και κρυφού έρωτα, κάποιος άνοιξε το στόμα του και έγινε βούκινο στη γειτονιά. Οχι ότι δεν το ήξερε δηλαδή, αλλά τώρα υπάρχουν και ομολογίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε πολλές φορές να κρύψει τον πολιτικό έρωτα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε συνέντευξή του μάλιστα στον τηλεοπτικό σταθμό Star ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχει καμία σχέση με τον επιχειρηματία και ότι κάθε επαφή του με επιχειρηματίες γίνεται στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου. Φυσικά ο κόσμος το είχε τούμπανο αλλά ο Κυριάκος επέμενε ότι δεν ήξερε ούτε για τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Μαρινάκη ούτε –πολύ περισσότερο– γι’ αυτήν της συζύγου του με τον επιχειρηματία. Μέχρι που κάποιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πειραιά του κόμματος είπε να πει το «ευχαριστώ» του στον άρχοντα του Πειραιά και μοιραία ομολόγησε ότι ο Μαρινάκης έφτιαξε τα γραφεία της ΝΔ, προπλήρωσε μάλιστα τα ενοίκια ενός χρόνου και σπίτωσε την περιπεσούσα σε πολλές οικονομικές αμαρτίες Νέα Δημοκρατία.

Αν πρέπει να μείνουμε στο γεγονός και να παραβλέψουμε για λίγο τους εύηχους όρους «χορηγία» και «βοήθεια», ο Μαρινάκης τα σκάει –κατά το κοινώς λεγόμενο– στο κόμμα που θέλει να αναλάβει την εξουσία. Παρότι στον ίδιο ουδείς επιρρίπτει ευθύνη γιατί ως επιχειρηματίας κοιτάει το συμφέρον του σε μια εποχή κατά την οποία, εκτός των άλλων, έχει και πολλές δικαστικές εκκρεμότητες, ανέλαβε να απαντήσει για την αμαρτωλή και σπιτωμένη ΝΔ. Ισως γιατί αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως προστάτη που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Στην απάντηση λοιπόν που δίνουν τα Μέσα του για την υπόθεση λέει ότι τίποτε δεν είναι μεμπτό και ως απόδειξη παραθέτει το γεγονός ότι η χορηγία έγινε δημόσια και δεν κρατήθηκε κρυφή. Φυσικά και δεν υπήρχε καμία διάθεση δημοσιοποίησης (αυτή έτσι κι αλλιώς βαραίνει το κόμμα και όχι τον επιχειρηματία), απλώς έγινε κάποιο ατύχημα λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου ενός στελέχους να λιβανίσει τον Μαρινάκη.

Το πρόβλημα προφανώς βαραίνει το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και μπορεί να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον Μαρινάκη, αφού ο νόμος προβλέπει πώς μπορούν τα κόμματα να επιχορηγούνται από οικονομικούς παράγοντες.

Παρότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε πρόσωπο της επικαιρότητας μέσα από βαριές υποθέσεις που τον εμπλέκουν ακόμη και με ναρκωτικά, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά τον έχουν θέσει σε ασυλία και έχουν ρίξει στο μεγάλο πηγάδι της σιωπής όσα πρέπει να είναι θέματα του καθημερινού δημόσιου διαλόγου και ελέγχου για τον επιχειρηματία. Ανταποδοτικά, ο Μαρινάκης δεν κάνει απλώς χορηγίες στη ΝΔ∙ έχει θέσει τον Τύπο που ελέγχει στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι εφημερίδες του δεν περιορίζονται σε αγιογραφίες του χρυσού γόνου και της συζύγου του, αλλά αποδομούν και δολοφονούν τον χαρακτήρα αυτών που ασκούν κριτική ή τον ελέγχουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο σε αναπαραγωγή στην Ελλάδα της συνέντευξής του σε ξένη εφημερίδα να αφαιρέσει τις αιχμές που είχε αφήσει για παράγοντες του ποδοσφαίρου οι οποίοι ελέγχουν την πολιτική ζωή στη χώρα. Αφού έκανε το κομμάτι του στο εξωτερικό ως Κουταλιανός, στην Ελλάδα συνέχισε να τρέμει σαν το ψάρι μπροστά στην παράνομη σχέση του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, την ώρα που σπρώχνει το κόμμα σε ακραίες πολιτικές και αποδυναμώνει τις παραδοσιακές δομές του με στελέχη από μητρώα των συρταριών του, ταυτόχρονα το μπολιάζει με διαδικασίες offshore. Χρηματοδότες και χορηγοί, γαλαντόμοι επιχειρηματίες και φιλότιμοι λεφτάδες σπρώχνουν χρήμα στο κόμμα και, όπως είναι λογικό, περιμένουν το αντίδωρο. Γιατί ένας επιχειρηματίας που έχει περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη πληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν όχι με την προσμονή να ξεπλυθεί; Και γιατί αυτό το κόμμα δέχεται από έναν άνθρωπο με δικαστικές εκκρεμότητες να το χρηματοδοτεί;

Δυστυχώς ο Μητσοτάκης μεταφέρει στο κόμμα την προσωπική του κουλτούρα και τις συνήθειές του, ενώ αποδεικνύει ότι δεν έμαθε τίποτε από την υπόθεση Siemens. Η οικογένειά του είχε στενές σχέσεις με τον Χριστοφοράκο, ο οποίος επί ΝΔ και με αβλεψίες της Ντόρας Μπακογιάννη διέφυγε στο εξωτερικό, όπως και οι άλλοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Ο Χριστοφοράκος, γείτονας του Κυριάκου και της Μαρέβας και στην Τήνο και στην Κηφισιά (αυτές οι συμπτώσεις!), δεν μοίραζε μόνο καφετιέρες, κινητά και πλυντήρια στην οικογένεια. Είχε ζητήσει από τη Siemens να κάνει δώρο το τηλεφωνικό κέντρο στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου και αποκαλύφθηκε ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ δεν το είχε πληρώσει μέχρι την ώρα που η υπόθεση εντοπίστηκε από τον Τύπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του ταξιδεύουν με το ελικόπτερο του Κυριακού (τα δε έξοδα χρεώνονται στον Ant1), αλλά αυτή η σχέση οικονομικού οφέλους με τον επιχειρηματία θεωρείται απολύτως φυσική. Ενας άλλος επιχειρηματίας που διώκεται για μαύρο χρήμα είναι μέτοχος στην εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ενώ η offshore τρίτου, άγνωστου επιχειρηματία δίνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση της κ. Μητσοτάκη και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η οποία επίσης έχει προϊστορία με το μαύρο χρήμα. Αυτές οι πρακτικές, οι οποίες έως σήμερα δεν είναι αποδεκτές στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, καθιερώνονται από τον Μητσοτάκη ως πολιτική κανονικότητα με τον ίδιο τρόπο που οι offshore του ξεπλύματος και της απόκρυψης χρήματος εμφανίζονται ως κανονικές επιχειρήσεις. Το αλισβερίσι εμφανίζεται ως καλή θέληση και προτίμηση κάποιων επιχειρηματιών και η εξαγορά της πολιτικής λειτουργίας ως σύγχρονη αντίληψη. Ο Μητσοτάκης δεν παραδίδει μόνο το κόμμα στους ακροδεξιούς· το κάνει και παράρτημα συναλλαγής και μαφιόζικης πολιτικής. Οι χορηγίες δεν είναι πολιτική προτίμηση αλλά εξαγορά προστασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι «χορηγοί» είναι επιχειρηματίες με πάσης φύσεως εκκρεμότητες. Για να μας διαψεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ας αποκαλύψει, όπως οφείλει, ποιος είναι ο χρηματοδότης της συζύγου του που κρύβεται πίσω από το όνομα Velvet Success.Νομίζω θα έχει μεγάλο success.

Όσο για τον Μαρινάκη, απλώς επιβεβαιώνει ότι είναι ο σπιτονοικοκύρης της δεξιάς πολυκατοικίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter