Τη στήριξη των δημοσιογράφων ζητούν οι δικηγόροι

Τη στήριξη των δημοσιογράφων ζητούν οι δικηγόροι

Τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων ζητούν οι δικηγόροι στον αγώνα τους ενάντια “στην αντισυνταγματική και άδικη νομοθετική ρύθμιση (νόμος 4640/2019) με την οποία επανήλθε, επί ημερών της σημερινής Κυβέρνησης, το δικαστικό ένσημο και μάλιστα αναδρομικά στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας των Πολυμελών Πρωτοδικείων “.

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, την καλεί να συμπαρασταθεί στον αγώνα των δικηγόρων ενάντια στην αντισυνταγματική και άδικη νομοθετική ρύθμιση (νόμος 4640/2019) με την οποία επανήλθε στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας των Πολυμελών Πρωτοδικείων το δικαστικό ένσημο και μάλιστα αναδρομικά.

Της ζητά μάλιστα “να αποστείλει έγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία να εκφράζει την αντίθεση των δημοσιογράφων στην επίμαχη νομοθετική ρύθμιση”.

Το ζήτημα, επισημαίνει ο κ. Βερβεσός. είναι μείζονος σημασίας, “όχι μόνο για τον δικηγορικό κόσμο, αλλά ευρύτερα για την κοινωνία, καθώς οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των πολιτών που προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη”.

Κι αυτό το υποστηρίζει ο κ. Βερβεσός γιατί με απλά λόγια, η συγκεκριμένη διάταξη που ψηφίστηκε επί ΝΔ στο νομοσχέδιο για την διαμεσολάβηση προβλέπει πως ακόμη και στις αγωγές με τις οποίες ζητείται η αναγνώριση μίας οφειλής ενός προσώπου σε ένα άλλο, ο ενάγων (αυτός δηλαδή που καταθέτει την αγωγή) θα πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί της απαίτησης της αγωγής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter