Θ. Ξανθόπουλος: Δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ χωρίς κριτήρια

Θ. Ξανθόπουλος: Δόθηκαν εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ χωρίς κριτήρια

Ο Θ. Ξανθόπουλος τοποθετήθηκε κατά την διάρκειας της ομιλίας του το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή, σχετικά με τα χρηματικά ποσά που διατέθηκαν στα ΜΜΕ ελλείψει  αντικειμενικών κριτηρίων, οδηγώντας στην προσπάθεια χειραγώγησής τους. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής από πλευράς αντιπολίτευσης, ενώ επισήμανε την αξία της συσπείρωσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή το γεγονός.

«Το θέμα είναι πως διακινήθηκε το δημόσιο χρήμα. Δόθηκαν εκατομμύρια σε ΜΜΕ χωρίς κριτήρια. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως κριτήριο και για αυτό είναι αρμοδιότητα της εθνικής αντιπροσωπείας να το ελέγξει».

«Από 21 Μαΐου εκκρεμεί στη Βουλή μια μηνυτήρια αναφορά πολιτών, για τις λίστες Πέτσα. Τι απέγινε; Δεν απασχολεί κανέναν η τύχη της;» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει επίσης μια δημοσκόπηση εταιρείας για την οποία υποστηρίζουμε ότι διεξήχθη χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Δεν βάλουμε γενικά κατά των δημοσκοπήσεων, αλλά κατά της συγκεκριμένης, γιατί υπάρχουν σκιές. Γι αυτό  θέσαμε το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών,  αλλά εσείς, με ευφυολογήματα και τεχνάσματα αρνηθήκατε να συζητήσατε. Τι άλλη λύση είχαμε από αυτή που μας δίνει το Σύνταγμα, να απευθυνθούμε δηλ. στη Βουλή».

Κατά την ομιλία του, ο βουλευτής επεσήμανε επίσης τα εξής:

– Ανέφερε ο προηγούμενος ομιλητής  ότι το Documento δεν συνιστά δημοσιογραφία και καλώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις λίστες Πέτσα. Μου θύμισε την περίπτωση που όταν ένας φιλοβασιλικός είχε σκοτώσει βενιζελικό , ο Δικαστής που ήταν φιλοβασιλικός, αθώωσε τον φονιά, γιατί δεν αναγνώρισε σαν άνθρωπο το θύμα. Αντιλαμβάνεστε τι ολισθηρό δρόμο ανοίγετε με αυτές τις τοποθετήσεις;

– Είναι σημαντική μέρα για την συνταγματική τάξη και την κοινοβουλευτική ιστορία. Για πρώτη φορά η αντιπολίτευση μπορεί να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή. Και ενώ είναι κατάκτηση και μέρα θεσμικής ικανοποίησης, η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας φροντίσατε να τη μικρύνετε. Θέλω να σας πω, ότι η πρόταση για την αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης του Συντάγματος  έγινε από τη ΝΔ αλλά αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που την ψήφισε στη προτείνουσα Βουλή, δεν θα ερχόταν στην αναθεωρητική Βουλή για να γίνει συνταγματική διάταξη.

– Η πρωτοβουλία μας είναι απολύτως θεσμική. Στηρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα και οφείλει η Βουλή να τα ερευνήσει.

– Η πρόταση μας δημιουργεί και πολιτικά δεδομένα. Το γεγονός ότι κατόρθωσε να συσπειρώσει όλη την αντιπολίτευση δείχνει μια δυναμική. Η κυβέρνηση προσπαθεί απλά να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

– Σας καλούμε να συστρατευθείτε. Από έναν εξωνημένο Τύπο, έναν Τύπο εκτός αποστολής, πληττόμαστε όλοι.

Δείτε εδώ την ομιλία:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter