Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβερνητική επιτροπή διερεύνησης για τα Τέμπη τροφοδοτεί την καχυποψία της κοινωνίας

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβερνητική επιτροπή διερεύνησης για τα Τέμπη τροφοδοτεί την καχυποψία της κοινωνίας

«Εδώ χάθηκαν 57 νέοι, ως επί το πλείστον, άνθρωποι και η κυβέρνηση λέει στα μέλη της Επιτροπής διερεύνησης του δυστυχήματος των Τεμπών που η ίδια διόρισε, ελάτε να γνωμοδοτήσετε αλλά δεν έχετε καμία ευθύνη. Και όσοι θιγούν από τη γνωμοδότηση αυτή αφοπλίζονται εκ των προτέρων. Είναι λογική ευνομούμενου κράτους αυτή;», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» και την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

«Η επιτροπή διερεύνησης έπρεπε να είναι ηχείο και να αντηχεί τη διαφάνεια γιατί η κοινωνία ζητά απαντήσεις. Αντ΄ αυτού απαλλάσσονται τα μέλη της από κάθε ευθύνη με αποτέλεσμα να υπονομεύεται περαιτέρω η αντικειμενικότητα και η ευθυκρισία της», πρόσθεσε.

«Αν δεν υπάρχει η αίσθηση του ελέγχου και της λογοδοσίας καταλήγεις σε οποιοδήποτε πόρισμα χωρίς να αισθάνεσαι και να είσαι υποχρεωμένος να λογοδοτήσεις. Όπως είπε και ο Αλ. Τσίπρας, στόχος δεν είναι η διαφάνεια, να μάθουμε την αλήθεια αλλά να κλείσει μια ώρα γρηγορότερα αυτή η ιστορία. Όμως η ιστορία αυτή είναι χαίνουσα πληγή και δεν θα κλείσει εύκολα. Αντίθετα, έτσι τροφοδοτούν την επιφύλαξη και την καχυποψία της κοινωνίας. Γιατί τιμή στα θύματα και την μνήμη τους είναι να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες», κατέληξε ο Θ. Ξανθόπουλος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter