Θα απαντήσει ο Μητσοτάκης για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ;

Θα απαντήσει ο Μητσοτάκης για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ;

Άλλα έλεγε στην Μάρα Ζαχαρέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα προκύπτουν από τα επιστημονικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τους θανάτους εκτός ΜΕΘ. Άραγε είχε συναίσθηση ο Έλληνας Πρωθυπουργός πως η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι ζήτημα παίξε – γέλασε;  Πως δεν μπορεί να μεταδίδει ψευδείς πληροφορίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας προκειμένου να ενισχύσει την δημόσια εικόνα του; Πως το να παρουσιάζει κανείς τα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ παραποιημένα φέρει ευθύνες τόσο για τον ίδιο όσο και για την παράταξή του;

Στην αρχή της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να ευλογήσει τα γένια του αλλά και τα γαλάζια παιδιά, δήλωνε ευθαρσώς σε συνέντευξή του στην Μάρα Ζαχαρέα πως η «αναμονή των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ είναι μικρή». Δύο είναι τα τινά: είτε ο πρωθυπουργός ήξερε πως λέει ψέματα και συνέχιζε να τοποθετείται βάσει σεναρίου, είτε η σχέση του με την κοινωνική πραγματικότητα είναι παντελώς ανύπαρκτη και επομένως ήταν ακατάλληλος για την διαχείριση ενός τέτοιου ζητήματος, πράγμα για το οποίο η παράταξή του θα έπρεπε να επιληφθεί.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα περισσότεροι από 16 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021 η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ ανήλθε σε 88,4%.

Στις 15 Νοεμβρίου του 2021 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη με θέμα την αποτυχημένη διαχείριση, την υγειονομική τραγωδία και τις κυβερνητικές ευθύνες για τους διασωληνωμένους, αλλά και τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Στις 3 Μαρτίου του 2022 ο ΕΟΔΥ αναφορικά με την επίμαχη επίκαιρη επερώτηση, απέστειλε συναφή στοιχεία προς το υπουργείο Υγείας. Θα απαντήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα ερωτήματα που προκύπτουν;

Το βασικότερο των ερωτημάτων που προκύπτουν είναι το εξής: Πως κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter