Θα αρθεί η ασυλία του υπόδικου για κακουργήματα βουλευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή;

Θα αρθεί η ασυλία του υπόδικου για κακουργήματα βουλευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή;

Στις 25 Ιουνίου ο Σταμάτης Πουλής, εμπλεκόμενος στις δυσώδεις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκλέχθηκε βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη ΝΔ και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου για να ορκιστεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Αν και υψηλόβαθμα «γαλάζια» στελέχη με υπουργική ιδιότητα διαφωνούσαν με την τοποθέτηση του στα ψηφοδέλτια του κόμματος, τελικά η στενή φιλία του με τον νέο υπουργό Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη, μπόρεσε να υπερκεράσει τα εσωκομματικά εμπόδια.

Ωστόσο, το πρόβλημα που διέβλεπαν τα «γαλάζια» στελέχη που αντιδρούσαν στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει την πόρτα της πλειοψηφίας. Διότι ο κ. Πουλής είναι υπόδικος με βάση δύο αμετάκλητα βουλεύματα.

Ειδικότερα, ο κ. Πουλής κατηγορείται για συνέργεια σε κακουργηματική απιστία κατ’ εξακολούθηση αναφορικά με τις 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ που έγιναν την περίοδο 2011–2014 και ζημίωσαν τον οργανισμό περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα και για περαιτέρω 22 παράνομες προσλήψεις, οι οποίες έγιναν την περίοδο 2013-2014, προκαλώντας ζημία 251.629 ευρώ.

Οι δύο δίκες είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου και 14 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να αναβληθούν αμφότερες. Η πρώτη εξαιτίας του προγραμματισμού την επομένη των πρώτων εκλογών, ενώ η δεύτερη -κατά τις πληροφορίες- πήρε επ’ αόριστον αναβολή.

Προκύπτει, λοιπόν, τα εξής απλά ερωτήματα αναφορικά με το πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ: Θα συναινέσει στην άρση της ασυλίας του ή θα κρυφτεί πίσω από αυτήν; Ποια θα είναι η «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου όταν θα έρθει η ώρα της άρσης ασυλίας; Μάλιστα, η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αποκλείεται να συντελεστεί δύο φορές, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικές δικογραφίες και δίκες.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη στάση του κ. Πουλή και της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter