«Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό»

«Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό»

Αυτό έγραψε ο Θ. Παπακωνσταντίνου ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, απευθύνοντας κάλεσμα για τη μεγάλη συναυλία

Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το νερό» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Χειμερινοί Κολυμβητές ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική ανοιχτή συναυλία την Κυριακή 2 Απριλίου στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τη συναυλία διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και στοχεύει στην κινητοποίηση των πολιτών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή.

Ο Θ. Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες για το νομοσχέδιο-έκτρωμα με μια εξαιρετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ο θίασος που κυβερνά, συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου. Ψηφίζει νομοσχέδιο που διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού. Θα ανοίξει την κερκόπορτα για να μπουκάρουν κερδοσκοπικές εταιρείες που ξέρουμε ότι δεν δίνουν τ’ αγγέλου τους νερό. Και αυτό, ενώ όλα δείχνουν πως στο κοντινό μέλλον –ιδιαίτερα στην περιοχή που αναπαύεται η χώρα μας– θα πούμε το νερό, νεράκι. Ας είναι. Ας ψηφίσουν όσα νομοσχέδια θέλουν. Με το σθένος μας, την αλληλεγγύη και τα τραγούδια μας, θα ψηφίσουμε το δικό μας σχέδιο την Κυριακή 2 Απριλίου στη συναυλία της Θεσσαλονίκης. Αρθρο 1 και μοναδικό: Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό» έγραψε ο Θανάσης.

Στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασε τη γνώμη του και ο Φοίβος Δεληβοριάς: «Ψηφίστηκε το –κατά κοινή ομολογία– απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ζητάμε την άμεση απόσυρσή του, είναι έγκλημα και γίνεται αψηφώντας το ΣτΕ, εμπειρογνώμονες, δικαστικές αποφάσεις και την απολύτως αρνητική εμπειρία άλλων χωρών».

Οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση του νερού. Τον Μάιο του 2014 πάνω από 200.000 πολίτες της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε δημοψήφισμα, με το συντριπτικό ποσοστό (98%) να τάσσεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ακυρώνοντας την πώλησή της. Στη συνέχεια ακολούθησε ένας μεγάλος δικαστικός αγώνας που κορυφώθηκε με τις ιστορικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκε αντισυνταγματική η ένταξη των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο (2022). Σεβάστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτές τις αποφάσεις; Οχι φυσικά. Αντιθέτως, επιδιώκει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση με κάθε κόστος. Το κάλεσμα των διοργανωτών της συναυλίας αναφέρει σχετικά: «Αρχικά, η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι ακύρωσε με τροπολογία τις αποφάσεις του ΣτΕ, μια άνευ προηγουμένου δημοκρατική εκτροπή που παραβιάζει κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών. Είναι πλέον φανερό ότι το μέλλον που επιφυλάσσεται για το νερό είναι αντίστοιχο με αυτό που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια με το ρεύμα».

INF0: 2/4 στις 6.00 μ.μ. πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter