Θα μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή;

Θα μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή;

Θα μπορούσε ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή; «Δεν θέλω ούτε ο κ. Ηλιόπουλος ούτε η κ. Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία» είχε πει ο ίδιος τον Σεπτέμβριο, όμως διάφορα σενάρια πυροδοτήθηκαν μετά την αποχή του Οθωνα Ηλιόπουλου από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Παρότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας λέει πως η αποχή του οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα της τελευταίας στιγμής, αρκετοί θεωρούν ότι είναι πιθανόν να αφήσει την έδρα του.

Ο Οθων Ηλιόπουλος δέχεται πιέσεις από το Harvard αφενός επειδή είναι βουλευτής ενός αριστερού κόμματος (που είναι ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια) και αφετέρου επειδή περνά αρκετές ημέρες μακριά από τις ΗΠΑ. Οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο το σενάριο να επικεντρωθεί στο ακαδημαϊκό του έργο, διευκολύνοντας έτσι την είσοδο του Στ. Κασσελάκη στη Βουλή…

Οι υπόλοιποι

Εκτός από τον Οθ. Ηλιόπουλο υπάρχουν άλλοι επτά που προηγούνται του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στ. Κασσελάκης ήταν ένατος στη λίστα του ψηφοδελτίου επικρατείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τρεις βουλευτές, άρα για να μπει στη Βουλή πρέπει να παραιτηθούν τουλάχιστον έξι. Αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται πιθανό να παραιτηθούν οι Ευάγγελος Αποστολάκης και Ελενα Ακρίτα, οι οποίοι διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Στ. Κασσελάκη.

Οι μη εκλεγμένοι

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο για να γίνει βουλευτής ο Στ. Κασσελάκης είναι να παραιτηθούν ο Οθ. Ηλιόπουλος και οι πέντε επιλαχόντες που βρίσκονται πριν από εκείνον. Πρώτη επιλαχούσα είναι η πρώην εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ουσιαστικά αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Δεν της έχει γίνει κρούση, αλλά όλα δείχνουν πως θα παραχωρούσε τη θέση της. Ακολουθεί ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου. Αν ο Στ. Κασσελάκης επιθυμεί να μπει στη Βουλή, λογικά ο πρώην υπουργός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, διαφορετικά θα ξεκινήσουν… άλλα σενάρια. Τρίτη επιλαχούσα είναι η πολιτική μηχανικός δρ Τζένη Λειβαδάρου, η οποία μας είπε πως δεν της έχει γίνει καμία νύξη μέχρι στιγμής. Τέταρτος επιλαχών είναι ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος ξεκαθάρισε στο Documento πως δεν επιθυμεί να γίνει βουλευτής. Πέμπτη επιλαχούσα είναι η νομικός Ζωρζέττα Λάλη.

Μας είπε πως δεν της έχει μιλήσει κανένας, αλλά δεν θεωρείται δεδομένο πως θα αποδεχόταν εύκολα ένα αίτημα να παραιτηθεί, αφού έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το διαψεύδουν…

Από την Κουμουνδούρου επίσημα διαψεύδουν πως υπάρχει τέτοιο σχέδιο. Κάποιοι δηλώνουν παντελή άγνοια ενώ άλλοι μιλούν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ομως καμιά φορά στην πολιτική η «επιστημονική φαντασία» γίνεται πραγματικότητα…

X.K

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter