Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας 211.000 ευρώ

Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας 211.000 ευρώ

Και ενώ όλα κυλούν καλά και ενώ αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον δήμαρχο της καρδιάς μας, τον Κώστα Μπακογιάννη, πρώην Περιφερειάρχη, γιο της βουλευτίνας Ντόρας Μπακογιάννη, ανιψιό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εγγονό του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα να πούμε το παραμικρό γι’ αυτόν, διαβάσαμε ότι ο ίδιος και η παράταξη του ψήφισε – και φυσικά πέρασε – στο δημοτικό συμβούλιο η διοργάνωση συναυλίας, διάρκειας 17 ολόκληρων λεπτών στο υπαίθριο πάρκινγκ, έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, με τον Σάκη Ρουβά.

*** Μέχρι εδώ καλά γιατί και το υπαίθριο πάρκινγκ του Λυκαβηττού φαντάζομαι επιλέχθηκε γιατί να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να συγκεντρωθεί κόσμος, γιατί εκεί είναι εύκολο να κλείσεις τον δρόμο και να μην περάσει κανείς. Ξέρετε, όμως, πόσο θα κοστίσει αυτή η εκδήλωση; 211.000 ευρώ + ΦΠΑ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση, όπως παραχωρούνται σχεδόν όλα τα δημόσια έργα από το 2020 μέχρι σήμερα ελέω κορονοϊού.

*** Θα μου πεις ο δήμαρχος της Αθήνας τι μπορεί να κάνει για την πανδημία; Ας δωρίσει μια κλίνη ΜΕΘ, ας μοιράσει δωρεάν μάσκες, ας ψωνίσει rapid test. Δεν ξέρω, νομίζω ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες μπορούν να κάνουν κάτι για την πανδημία, ο καθένας από το πόστο του. Δεν θέλετε για την πανδημία; Ας δώσει αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο. Η Αθήνα έχει γεμίσει άστεγους το τελευταίο διάστημα. Ας κάνει κάτι γι’ αυτό. Ας φτιάξει κανά πεζοδρόμιο. Όχι, πάντως, να βγουν από τα ταμεία του δήμου 211.000 ευρώ για να πραγματοποιηθεί μια συναυλία 17 λεπτών.

*** Είναι νόμιμο; Είναι. Αλλά είναι παράλληλα ανήθικο και προκλητικό. Αυτά τα χρήματα τα παίρνει ένας γιατρός μετά από 10 χρόνια εργασίας. Ας μην μιλήσω καλύτερα για μένα.


*** Η Παρί Σεν Ζερμέν πληρώνει τον Μέσι περίπου 2,5 ευρώ το δευτερόλεπτο. Δεν μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να πληρώνει για μια συναυλία του Ρουβά 211 ευρώ το δευτερόλεπτο. Θα μου πεις, ο Μέσι δεν τραγουδάει «θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας». Μόνο γκολ ξέρει να βάζει.

*** Η Τεχνόπολις απάντησε ότι η πραγματοποίηση της συναυλίας είναι «υποχρέωση» του Δήμου. Εγώ νομίζω ότι η πρώτη υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων, του κάθε Δήμου, του κάθε υπουργείου και της κάθε κυβέρνησης είναι να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα και στην προκειμένη περίπτωση κανένας κανονικός άνθρωπος δεν θέλει να πραγματοποιηθεί εν μέσω πανδημίας θανάτων μια συναυλία με κόστος 211.000 ευρώ.

*** Και κανείς δεν είπε να μην γίνει μια εορταστική εκδήλωση που θα μεταδοθεί σε κάθε ελληνικό σπίτι μέσω της ΕΡΤ. Να γίνει, χίλιες φορές να γίνει. Αλλά ας συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες, άνθρωποι που έχουν μια μεγαλύτερη ανάγκη από τον Σάκη Ρουβά και που σίγουρα δεν θα κοστίζει 211.000 ευρώ.

*** Και για να τελειώνουμε, το θέμα έπαιξε στα social media και σε μερικά ενημερωτικά sites. Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι, του καλλιτεχνικού και όχι μόνο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με όλο αυτό; Γι’ αυτό δεν έγραψαν τίποτα ή κάτι άλλο συμβαίνει;

*** Έξω από τα δόντια τα είπε ο Νίκος Καπραβέλος. Όπως θα έπρεπε, δηλαδή, να κάνουν όλοι οι επιστήμονες που βγαίνουν στα κανάλια. Εκτός κι αν, βέβαια, σκοπεύουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές που σίγουρα κάποιος (οι) εξ αυτών θα είναι.
«Έγιναν τεράστια επιχειρησιακά λάθη και τα πληρώνουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και συμπλήρωσε: «Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι τα μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου. Τι σημαίνει μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου; Δηλαδή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου κάνουμε σύμβαση με τον κορονοϊό ότι δεν θα χτυπήσει την πατρίδα μας και μετά θα πάρουμε τα μέτρα, όταν δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε τους ασθενείς με Δέλτα;»

*** Και είπε ότι είναι κοροϊδία τα self test. Και έτσι είναι. Μια φίλη μου που πήγε σε γάμο, την ενημέρωσαν αργότερα ότι υπήρχε κρούσμα και έτσι έκανε self test. Επτά self test έκανε από τον φόβο της σε 2 μέρες, τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Όταν όμως έκανε το pcr της έδειξε ότι είναι θετική.

*** Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα. To Documento κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα με τα «κάλαντα» που ψέλνουν 10 γιατροί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι επειδή κάποιοι βγαίνουν στα κανάλια και τα μασάνε για να μην χαλάσουν τη… σούπα.

*** Καλά Χριστούγεννα, με υγεία κι αλληλεγγύη.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter