Θα το κάψουμε κυρ Στέφανε

Θα το κάψουμε κυρ Στέφανε

Το αφεντικό τρελάθηκε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει 13 ευρώ τον μήνα για βενζίνη, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα και προκαλώντας αυθόρμητα χειροκροτήματα σε όλη την Ελλάδα. Από τον καναπέ μας, γιατί στα μπαλκόνια έκανε κρύο προχθές το απόγευμα. Με αυτά τα 13 ευρώ μπορούμε να πάμε μια βόλτα μέχρι την Ελευσίνα, να πάρουμε τον αέρα μας και να γυρίσουμε.
Αν δεν είναι αυτό μέτρο στήριξης κατά της ακρίβειας, τότε ποιο είναι;

*** Βέβαια τα Πετσωμένα ΜΜΕ δεν κατήγγειλαν ότι για να πάρουμε αυτά τα σχεδόν 40 ευρώ σε διάστημα 3 μηνών θα πρέπει προηγουμένως να βάλουμε 360 ευρώ βενζίνη, σπρώχνοντας – μέσω φόρων – στα δημόσια ταμεία σχεδόν 215 ευρώ. Έτσι θα τα πάρουμε τα 40 ευρώ. Κι αυτό για ένα αυτοκίνητο, γιατί αν έχουμε στο όνομά μας δύο, όπως συμβαίνει σε πολλές οικογένειες, τότε επιδοτείται μόνο το ένα.

*** Όλοι το ακούσαμε και γελάσαμε, όλοι το ακούσαμε αντιληφθήκαμε για άλλη μια φορά ότι η πρωθυπουργάρα μας μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας. Όλοι εκτός από τον Νίκο Ρογκάκο, ο οποίος ασχολείται μάλιστα και με τέτοια, οικονομικά, θέματα. Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε, με υπερήφανο μάλιστα τρόπο, ότι η επιδότηση καυσίμων θα φτάσει τα 360 ευρώ, ενώ στην Περιφέρεια 400-450 ευρώ. Βζιιιν.

*** «Ανθρώπινος, μπροστά σε ανθρώπους» χαρακτήρισε ο Άρης Πορτοσάλτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βλέποντας τις ανακοινώσεις που έκανε για τα νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας.
Αυτό είναι που λέμε μεγάλη πετυχησιά.

*** Γιατί αν δεν είναι «ανθρώπινος, μπροστά σε ανθρώπους» κάποιος που έχει κηροπήγια αξίας 20.000 ευρώ, ποιος είναι; Όλοι μας δεν έχουμε τέτοια; Στην αρχή νόμιζα ότι είναι μπατόν του σκι, όπως όλοι φαντάζομαι, αλλά κάποιος τσάκαλος βρήκε ότι είναι κηροπήγια της γνωστής και βραβευμένης γλύπτριας, Βάνας Ξένου. Και το θέμα δεν είναι ότι τα έχει, καλά κάνει και τα έχει. Το θέμα είναι ότι βγήκε ν’ ανακοινώσει μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας με αυτά τα κηροπήγια σε πρώτο πλάνο.
Να εδώ ο φίλος για παράδειγμα, λέει ότι με αυτά τα λεφτά ξεχρεώνει πριν την ώρα του το στεγαστικό του δάνειο.
Εγώ πάλι θα έπαιρνα αμάξι που έχει διαλυθεί.

*** «Νιώθω τις δυσκολίες γύρω μας. Την αγωνία όταν ανοίγει ο λογαριασμός ρεύματος στο σπίτι, όταν το βλέμμα κοιτά το ράφι του σούπερ μάρκετ ή τον μετρητή της βενζίνης», είπε ο Κυριάκος. Ποιος λογαριασμός ρεύματος, ποιο σούπερ μάρκετ, ποια βενζίνη; Πιστεύει κάποιος σε όλη την οικουμένη ότι έχει ανοίξει ποτέ στη ζωή του λογαριασμό ρεύματος ή ότι έχει πάει σε σούπερ μάρκετ και έχει αγοράσει φακές ή φέτα ή έστω ότι έχει βάλει μόνος του βενζίνη σε κάποιο πρατήριο;
Πρέπει να είχαν πιει οι λογογράφοι του, δεν εξηγείται διαφορετικά.

*** Σύμφωνα με καταγγελία της «Συλλογικής Κουζίνας El Chef» στο Facebook, «ένας άνθρωπος που πέρασε από το Στέκι Μεταναστών για να λάβει φαγητό, έδειξε ένα χαρτί που του έδωσε ο Δήμος Αθηναίων, που αναγράφει λίστα με σημεία που μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό, μεταξύ των οποίων και η «Συλλογική Κουζίνα El Chef» χωρίς να υπάρχει κάποια σύμβαση, κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Δηλαδή, αντί να κάτσουν να πουν «ώπα, εδώ υπάρχει πρόβλημα» και να προσπαθήσουν να οργανώσουν περισσότερα και μεγαλύτερα συσσίτια για άστεγους και όχι μόνο, αποφάσισαν πως το καλύτερο είναι να στέλνουν αυτούς τους ανθρώπους σε αυτοοργανωμένες κουζίνες που προσφέρουν φαγητό σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Λεφτά για συσσίτια δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο για απευθείας αναθέσεις, για προσωρινούς «μεγάλους περίπατους» και για Ρουβάδες.
Περιμένατε κάτι καλύτερο; Εγώ όχι…

*** Ο Ακάρ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ντε, βγήκε και είπε ότι η τουρκική πλευρά μίλησε με την Αθήνα για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και πως η απάντηση που έλαβε ήταν θετική. Και επειδή ούτε αυτός, ούτε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον οποίο μίλησε, έχουν τέτοιες αρμοδιότητες, μπορεί αυτό – εφόσον βέβαια είναι έτσι – να συμφωνήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν; Για την ιστορία, πάντως δεν υπήρξε καμία ηχηρή, όπως θα έπρεπε, διάψευση, παρά μόνο κύκλοι του υπουργείου Άμυνας που μιλούν για «ενόχληση Παναγιωτόπουλου».
Για να ξέρετε, πάντως, αυτό θα συμβεί στο Αιγαίο αργά ή γρήγορα…

*** Εσείς το ξέρατε ότι η Κύπρος δεν έχει λεωφορεία; Με μουλάρια πάνε όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο ή μηχανή.

*** Ξέχασαν, εκεί στου Μασούτη, τους στρατιωτικούς και τους παπάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter