Θα ξανακυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Θα ξανακυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι ένα ερώτημα το οποίο τίθεται συχνά, με διάφορους τρόπους. Έχει τη δύναμη; Έχει τη δυναμική; Έχει τα στελέχη; Έχει το πρόγραμμα; Έχει κάνει την απαραίτητη αυτοκριτική; Θα ξανακυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Και είναι ένα ερώτημα που τίθεται απαξιωτικά, όταν συνοδεύει δημοσκοπήσεις του Συστήματος, στις οποίες η ΝΔ εμφανίζεται κυρίαρχη και ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδα μεσαίου κόμματος.

Όμως το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί. Για τον απλό λόγο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κυβερνήσει. Δεν είναι πλέον η Αριστερά του 3% που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά. Κατηύθυνε τη χώρα για τεσσεράμισι χρόνια και ξέρουμε όλοι πού πέτυχε και πού απέτυχε, πού ήταν άξιος και πού τραγικός.

Ήταν άξιος να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια μέσα σε μόλις τρία χρόνια, όταν το παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα πάλευε να κλείσει μία αξιολόγηση, έκοβε τις συντάξεις 12 φορές, φτωχοποιούσε έναν λαό και έφτανε την ανεργία των νέων στο 60%.

Ήταν άξιος να ρυθμίσει το χρέος, να υψώσει τοίχος προστασίας στους πιο αδύναμους πολίτες, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να ψηφίσει δικαιωματικά νομοσχέδια, να πάρει το μεγάλο ρίσκο μίας Συμφωνίας που έλυσε εθνικό θέμα, όταν το παλιό πολιτικό σύστημα μόνο δημιουργούσε νέες εθνικές πληγές.

Και πού ήταν τραγικός ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο να δημιουργήσει δεσμούς με τη διαπλοκή. Να καταφέρει, κόντρα στο 95% των εχθρικών ΜΜΕ, να χτίσει μία δική του φωνή.

Τραγικός στο να αντιπαρέλθει την προπαγάνδα του αντιπάλου. Με τα χέρια δεμένα. Ανήμπορος να υπερασπιστεί το έργο του, το άφησε έρμαιο στη σπίλωση. Και αδύναμος -ως νέο κόμμα εξουσίας- να στελεχώσει το Κράτος με δικά του, έμπιστα πρόσωπα, ώστε να αποφύγει ύποπτους Τσουβάλες και Κολοκούρηδες του δεξιού κρατικού μηχανισμού.

Όχι ότι δεν έκανε λάθη ο ΣΥΡΙΖΑ. Με κορυφαίο την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Όμως όταν παίρνεις μία χώρα σε συνθήκες πολέμου, δεν μπορείς να τους φροντίσεις όλους εξίσου. Ο αδύναμος προηγείται.

Οι δημοσιογράφοι της λίστας Πέτσα κοιτούν με αυταρέσκεια τις δημοσκοπήσεις που παρήγγειλαν, τα 40άρια της ΝΔ και τα 50άρια του Μητσοτάκη και ρωτούν χαιρέκακα: Θα ξανακυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αντί να θέτετε όμως το ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα, θέσετέ το σε εσάς. Αν κοιτάζετε στον καθρέφτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βλέπετε τους εαυτούς σας, ξαναψηφίστε τον. Σημαίνει απλά ότι -κατά πλειοψηφία- αυτό αξίζει σε αυτό τον λαό.

Και αφήστε εμάς τους «λίγους» -όπως κάνουν πάντα οι «λίγοι» σε αντίστοιχα καθεστώτα- να διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτή την Ελλάδα 2.0 που βάζει καθημερινά γκολ στις ζωές μας, τις ελπίδες μας και την αξιοπρέπειά μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter