Θάνατοι παιδιών Πάτρα: Καταθέτουν οι ιατροδικαστές Καρακούσης – Καλογρηάς

Θάνατοι παιδιών Πάτρα: Καταθέτουν οι ιατροδικαστές Καρακούσης – Καλογρηάς

Eνώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών θα βρεθούν σήμερα, Παρασκευή οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς οι οποίοι ανέλαβαν να ρίξουν «φως» στους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας το 2019 και της έξι μηνών Ίριδας το 2021, με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι δύο ιατροδικαστές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που συνέταξαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση-πόρισμα, η οποία κατέληγε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο μηχανισμός θανάτου ήταν ασφυκτικός θα καταθέσουν δίνοντας εξηγήσεις για τα ευρήματα.

Πρώτος θα καταθέσει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης και στη συνέχεια ο συνάδελφος του, Νίκος Καλογρηάς.

Χθες, Πέμπτη τρεις ώρες παρέμειναν στο γραφείο της ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, οι οποίοι κλήθηκαν ως μάρτυρες στην υπόθεση. Η Χρ. Τσάκωνα είναι εκείνη η οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Μαλένας, χωρίς να έχει εντοπίσει ευρήματα ή άλλα στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. O Χρ. Ευτυχιάδης έχει κάνει γνωμάτευση στο πλαίσιο της νέας ιατροδικαστικής έκθεσης που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter