Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Εισαγγελική εντολή για νέα ιατροδικαστική έκθεση σε Μαλένα και Ίριδα

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Εισαγγελική εντολή για νέα ιατροδικαστική έκθεση σε Μαλένα και Ίριδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Συγκεκριμένα, νέα ιατροδικαστική έκθεση και για τους δύο θανάτους παρήγγειλαν οι εισαγγελείς που ανέλαβαν την έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν, μετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργούν οι έμπειροι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου δόθηκε εντολή να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση – πόρισμα για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα με πρώτιστο αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Όσον αφορά την περίπτωση της Ίριδας, η οποία πέθανε μέσα στην κούνια της στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν, μάλιστα, νέο κύκλο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές. Τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter