Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Εντολή να ανασυρθεί το τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας – Σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης Πισπιρίγκου

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Εντολή να ανασυρθεί το τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας – Σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης Πισπιρίγκου

Εντολή για το άνοιγμα του μνήματος της 9χρονης Τζωρτζίνας με σκοπό να ανασυρθεί το τάμπλετ με το οποίο ετάφη το κοριτσάκι, έδωσε η 18η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου της.

Η δικαστική λειτουργός μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε χθες ο πατέρας του παιδιού ότι η μητέρα τοποθέτησε στο φέρετρο το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, διέταξε το άμεσο άνοιγμα του τάφου για να αφαιρεθεί το αντικείμενο , το οποίο ταχύτατα θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν, κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ρούλα Πισπίργκου: Σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης

Αίτημα αποφυλάκισης καταθέτει σήμερα, Παρασκευή η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως αποκάλυψε χθες ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στο Open.

Οι καταγγελίες για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου πλέον έρχονται στη δημοσιότητα σε καθημερινή βάση ενώ ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος βρέθηκε χθες στην ανακρίτρια βρίσκεται πλέον απέναντί της.

Καταθέτει ο γιατρός που κούραρε την Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθειας

Την ίδια στιγμή, οι ανακρίσεις σχετικά με την υπόθεση συνεχίζονται. Σήμερα, έχει κληθεί να καταθέσει στην 18η τακτική ανακρίτρια, ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης, που κούραρε την εννιάχρονη όταν εκείνη είχε ήδη διαγνωσθεί με εγκεφαλοπάθεια, συνεπεία καρδιακής ανακοπής που είχε υποστεί στις 11 Απριλίου του 2021.

Ο κ. Ηλιάδης ήταν και ο που πρώτος κατέφυγε στις αρχές μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο γιατρός είχε κληθεί να καταθέσει και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και είχε δώσει ό,τι στοιχεία είχε στα χέρια του Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνούσε την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να έχει παραδώσει και τα βίντεο από τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας κάτι το οποίο είχε ζητηθεί να κάνει η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από την μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει» φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης.

Παράλληλα, θα κληθούν να δώσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης, μεταξύ άλλων, γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και άφησε την τελευταία της πνοή η 9χρονη στις 29ης Ιανουαρίου του 2022.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter