Θάνατος μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα: Δεν βρήκαν ποτέ τον δράστη, αρνούνται την αποζημίωση στην οικογένεια

Θάνατος μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα: Δεν βρήκαν ποτέ τον δράστη, αρνούνται την αποζημίωση στην οικογένεια

Όχι μόνο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ποτέ τον ένοχο για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι σε σχολική γιορτή το 2017, αλλά μπλοκάρουν με νομικά μέσα την αποζημίωση που έχει εκδικαστεί στην οικογένεια του. Πρόκειται για μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει με συνεχή ρεπορτάζ του το documentonews.gr.

Είναι μία στάση της επίσημης πολιτείας απέναντι στην οικογένεια του μικρού Μάριου που δεν τιμά κανέναν. Πολλώ δε μάλλον το επίσημο κράτος. Μία πολιτεία που αδυνατεί να πράξει το καθήκον της και να προστατέψει ακόμη και μικρά παιδιά, αλλά ταυτόχρονα εξαντλεί την αυστηρότητα της.

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η έφεση που έχει ασκήσει το Δημόσιο κατά της Πρωτόδικης απόφασης με την οποία επιδικάστηκε στην οικογένεια του Μάριου Σουλούκου το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Δικαστική απόφαση – σταθμός: Ευθύνη της Πολιτείας στη δολοφονία του 11χρονου στο Μενίδι

H πρωτόδικη απόφαση βγήκε το Φεβρουάριο του 2020. Στις 15 Ιανουαρίου του 2021 κατατέθηκε από την πλευρά της οικογένειας μέσω του δικηγόρου τους Θεόδωρου Μαντά αίτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με το οποίο ζητούσαν να να παραιτηθούν από την έφεσή τους, ενώ οι ίδιοι θα παραιτούνταν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Η απόφαση του ΝΣΚ εξεδόθη αρκετούς μήνες μετά, με αρκετή καθυστέρηση. Η εισήγηση ήταν θετική και δεχόταν την αίτηση της οικογένειας.

 «Συνεπώς, δεν υφίστανται πραγματολογικά στοιχεία υπέρ του Δημοσίου ικανά να δικαιολογήσουν την κρίση για απόρριψη της αίτησης και συνακόλουθα να θεωρηθεί ότι η τελευταία αυτή λύση είναι συνετή και ενδεικνυόμενη, εφόσον η πιθανότητα ευδοκίμησης της έφεσης του Δημοσίου είναι πολύ μικρή, όπως προκύπτει από τα όλως ενδεικτικώς αναφερόμενα στατιστικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρούσας υποθέσεως» αναφέρονταν μεταξύ άλλων στην εισήγηση.

Διαβάστε επίσης: «Η σφαίρα σταμάτησε στο μάγουλο της Βαλεντίνας. Ήταν θέμα τύχης»

Κατά τη σημερινή συζήτηση το Δημόσιο επέμεινε στο αίτημα της απόρριψης της αίτησης της οικογένειας του Μάριου, τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου. Για ακόμη μια φορά πολιτεία κατώτερη των περιστάσεων.

Το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στο μικρό Μάριο

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017: ο 11χρονος Μάριος Σουλούκος πέφτει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αχαρνών. Οι κραυγές των κατοίκων που εδώ και χρόνια μιλούν για περιοχή αφημένη στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών επιβεβαιώνονται.

Τις επόμενες μέρες οι κάτοικοι του Μενιδίου βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Τέσσερα χρόνια μετά οι ένοχοι δεν έχουν εντοπιστεί.

Όλοι είχαν μαζευτεί στο προαύλιο του σχολείου για να γιορτάσουν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ανάμεσα τους και ο Μάριος ο οποίος στις 21.30 και κατά τη διάρκεια της γιορτής πέφτει με το κεφάλι στο έδαφος, δίπλα από τη δασκάλα μητέρα του. Μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, με τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς το παιδάκι κατέληξε. Οι πρώτες πληροφορίες που έλεγαν ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από πτώση λόγω λιποθυμίας πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν.

Ο Μάριος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. Το αρχικό πάγωμα γίνεται κύμα οργής και οι κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους με πλακάτ που γράφουν «Αύριο ποιος», «Προστατέψτε τα παιδιά μας», «Δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε γονείς». Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο γιατί, όπως λένε, ο μικρός Μάριος έπεσε νεκρός εξαιτίας της πολιτείας που έχει αφήσει εδώ και δεκαετίες το Μενίδι να μετατραπεί σε αποθήκη ναρκωτικών, εμπορίας όπλων και τόπο άλλων εγκληματικών ενεργειών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter