Θάνατος Μποζατζίσκι: Μια ενοχή για κακούργημα και 7 για πλημμελήματα

Θάνατος Μποζατζίσκι: Μια ενοχή για κακούργημα και 7 για πλημμελήματα

Ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η 27χρονη που οδηγούσε το αυτοκίνητο, το οποίο πέρασε πάνω από το σώμα του Βούλγαρου οπαδού Τόσκο Μποζατζίσκι, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, έπειτα από επίθεση που είχε δεχθεί από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο 49χρονος σύντροφος της κρίθηκε αθώος για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης. Για τις ίδιες πράξεις (διατάραξη και συμπλοκή) κρίθηκαν ένοχοι και άλλοι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους (ηλικίας 25 έως 28 ετών).

Ένας από τους κατηγορούμενους κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στις δύο αυτές πράξεις. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της αίτησης ελαφρυντικών, για τα οποία θα αποφανθεί το δικαστήριο, πριν εκδώσει την απόφαση για το ύψος των ποινών.

Η απόφαση για την ενοχή της 27χρονης ελήφθη κατά πλειοψηφία και κατά μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο, σε ενδεχόμενο δόλο (διώκεται σε βαθμό κακουργήματος). Η απόφαση επί της ενοχής των υπολοίπων κατηγορουμένων ήταν ομόφωνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter