Θάνατος παιδιών Πάτρα: Τα τρία σενάρια για τα κίνητρα της δολοφονίας της Τζωρτζίνας – Τι αναφέρει διδάκτωρ Εγκληματολογίας

Θάνατος παιδιών Πάτρα: Τα τρία σενάρια για τα κίνητρα της δολοφονίας της Τζωρτζίνας – Τι αναφέρει διδάκτωρ Εγκληματολογίας

Τρία διαφορετικά σενάρια που αφορούν τα κίνητρα για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας ανέπτυξε ο Πάνος Παπαϊωάννου, διδάκτωρ Εγκληματολογίας.

Ο επιστήμονας σημείωσε αρχικά, ότι πίσω από την δολοφονία του παιδιού κρύβεται ένα καλό σχέδιο ωστόσο όπως υποστηρίζει υπάρχει ένα εγγενές λάθος που έκανε η φερόμενη δράστρια.

«Όσον αφορά στον τρόπο τέλεσης, το modus operandi, βλέπουμε έναν μεγάλο βαθμό προσχεδιασμού. Δηλαδή έχω προμηθευτεί το δηλητήριο, το έχω κουβαλήσει μέσα στο νοσοκομείο κρυφά από όλους τους άλλους, έχω φροντίσει να είμαι μόνος μου. Όμως υπάρχει ένα εγγενές λάθος στο modus operandi, το οποίο αποκαλύπτει τον ναρκισσισμό του δράστη, ότι «αφού ξέρω ότι εάν γίνουν σωστές τοξικολογικές εξετάσεις θα βρεθεί η ουσία, γιατί το κάνω;». Στο ερώτημα λοιπόν “γιατί το έκανε” μπαίνουμε σε χωράφια καθαρά ψυχολογικής δομής της προσωπικότητας που πρέπει να ξέρουμε και το ιστορικό».

Ο διδάκτωρ Εγκληματολογίας μιλώντας στο newsit.gr περιέγραψε τα τρία πιθανά κίνητρα για την εγκληματική πράξη.

  • «Πρόκειται είτε για μία περίπτωση που θέλω να δημιουργήσω τον οίκτο γύρω από το πρόσωπό μου, κάτι για το οποίο έχει αφήσει η ίδια ίχνη με τις συνεντεύξεις της, μία φορά γιατί έλεγε ότι είχε καρκίνο, δεύτερη φορά γιατί είχε χτυπήσει το κεφάλι της στο γήπεδο, αν όλα αυτά είναι διασταυρωμένα.
  • Ένα δεύτερο διαφορετικό κίνητρο είναι ότι “εγώ θέλω να εκδικηθώ τον άντρα μου που με παράτησε, δεν υπολογίζω ότι μπορεί να με ανακαλύψουν γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προκαλέσω κακό και να τρομάξω τον άλλον, γιατί ούτε ο σύζυγός της ήξερε, έτσι όπως φαίνεται μέχρι τώρα ότι έκανε η ίδια ανθρωποκτονία.
  • Επίσης υπάρχει και τρίτο ίσως κίνητρο. Επειδή το παιδί αυτό ήταν το πιο μεγάλο σε ηλικία και είχε δει πράγματα και μπορούσε να μιλήσει και οι γιατροί είχαν πει ότι θα γινόταν καλά. Εκεί έχουμε τον μεγαλύτερο βαθμό δόλου ότι το έκανα για να μην μπορέσει ποτέ το παιδί να μιλήσει».

Αποστάσεις παίρνει από την Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης – Την αποκάλεσε κατηγορούμενη

Αποστάσεις φαίνεται να παίρνει ο Μάνος Δασκαλάκης… ο οποίος αδειάζει με «εκκωφαντικό» τρόπο την Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία αποκάλεσε κατηγορούμενη.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, τοποθετήθηκε αναφορικά με τα όσα ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου από τα κρατητήρια:

«Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει, και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι» δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Νωρίτερα, πολλά ερωτήματα προκάλεσαν τα όσα ανέφερε μέσα από τη φυλακή στην τηλεόραση του Star η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με το σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη και τον πεθερό της. Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με πιθανή εμπλοκή τόσο του συζύγου της ή ακόμη και του πεθερού της ,μετά και όσα είπε στην τηλεφωνική της συνέντευξη, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δείξει η αστυνομική έρευνα. Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι ο σύζυγός της και πατέρας των τριών κοριτσιών θα υποστηρίξει την κατηγορία εναντίον της.

Διαβάστε επίσης: Ο άγριος τσακωμός της Ρούλας και του Μάνου – Είχαν πιαστεί στα χέρια

Στη συνέχεια η Πισπιρίγκου αναφέρει κάτι σε μια αποστροφή του λόγου της το οποίο εγείρει ερωτήματα. «Έχουνε πέσει όλοι πάνω μου να με φάνε», μου λέει, «με διώξανε από τη δουλειά». Και του λέω «σοβαρολογείς; Έχεις καταλάβει πού είμαι;». Μου λέει «ναι, κι εγώ τι να κάνω;
Να βάλουν κι εμένα και τον πατέρα μου μέσα;». Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι για ποιο λόγο ο Μάνος Δασκαλάκης φοβάται για τυχόν προφυλάκισή τόσο του ίδιου όσο και του πατέρα του; Γνωρίζουν κάτι και συγκαλύπτουν; Μήπως είχαν και οι ίδιοι κάποιο ρόλο στην όλη υπόθεση; Όλα αυτά είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσει η αστυνομική έρευνα. Επίσης η Πισπιρίγκου σημείωσε πως το μέλημά του συζύγου της σε αυτή τη φάση είναι να μην πάει φυλακή, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν πρόκειται καν να την επισκεφτεί στη ΓΑΔΑ.
«Εδώ του είπα ότι αφού θα έρθει Αθήνα να έρθει να με δει, μου λέει «τι λες, είσαι με τα καλά σου να περάσω απ’ όλα τα κανάλια να δουν ότι έρχομαι να σε δω;». Κι όταν θα καταθέσω αυτό το πράγμα, να ξέρεις ότι απαγορεύεται να έρθω να σε βλέπω, όπου κι αν είσαι» .

Έρευνα στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι βρήκε η Ασφάλεια

Το απόγευμα της Παρασκευής (1/4), μετά από παραγγελία του Ανακριτή, άνδρες της Ασφάλειας Πατρών πήγαν στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου παρουσία εισαγγελέα. Η επίσκεψη έγινε αιφνιδιαστικά, με τους αστυνομικούς να ερευνούν τα πάντα εντός του οικήματος και να αναζητούν κυρίως στοιχεία που θα αφορούσαν σε ύπαρξη φαρμακευτικών σκευασμάτων. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το tempo24, δυόμιση ώρες διήρκησε η έρευνα των έμπειρων στελεχών της Ασφάλειας Πατρών στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.news, στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– smart τηλεόραση

– συσκευές κινητών τηλεφώνων

– φορητό υπολογιστή (laptop)

– tablet

– βιβλία και ζωγραφιές που αποδίδονται στην Τζωρτζίνα

– περίπου 50 ναρκωτικά χάπια

Όλα τα αντικείμενα θα παραδοθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, ενώ ιδιαίτερα στις ηλεκτρονικές συσκευές θα πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος από εξειδικευμένα στελέχη για την ανεύρεση κάθε ηλεκτρονικού αποτυπώματος της φερόμενης παιδοκτόνου.

Καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας από την Πισπιρίγκου όταν ήταν σχεδόν ενός έτους

Μία νέα σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα έφερε στο «φως» της δημοσιότητας ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλο στην εκπομπή “Live News” στο MEGA.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ, τον Οκτώβριο του 2014, όταν η Τζωρτζίνα ήταν σχεδόν ενός έτους, είχε γίνει καταγγελία σε Οργανισμό από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ζευγαριού για κακοποίηση του παιδιού. Ο Οργανισμός απευθύνθηκε στο δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως ο έλεγχος ήταν ανεπαρκής.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι όλα αυτά ήταν κακοήθειες και η έρευνα σταμάτησε, χωρίς καν το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή!

Μάλιστα, όταν έφτασαν οι αρμόδιοι φορείς στο σπίτι, οι γονείς φέρεται να απάντησαν ότι η καταγγελία έγινε από τρίτους, οι οποίοι… ζήλευαν την οικογένεια.

Αστυνομική έρευνα στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Έρευνα στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από παραγγελία του ανακριτή Αθηνών.

Σύμφωνα με το thebest.gr, στο σπίτι βρισκόταν η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα όπου και άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς. Στο σπίτι έγινε έρευνα, ενώ κάποια αντικείμενα του σπιτιού, μεταφέρθηκαν στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν την ποινική δίωξη της 33χρονης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η εντολή δόθηκε στην τοπική Αστυνομία από τον ανακριτή προκειμένου να ελεγχθούν στο σύνολό τους οι χώροι του σπιτιού και να μεταφερθεί στην Ασφάλεια κάθε στοιχείο που οι αστυνομικοί κρίνουν πως μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τους θανάτους της Τζωρτζίνας, της Ίριδας, και της Μαλένας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η οδός Μπιζανίου στην Πάτρα, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ζήτησαν από τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να απομακρυνθούν.

Η Ρούλα «καρφώνει» το Μάνο και τον πατέρα του μέσα από τη φυλακή

Πολλά ερωτήματα εγείρονται από όσα ανέφερε μέσα από τη φυλακή στην τηλεόραση του Star η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με το σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη και τον πεθερό της. Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με πιθανή εμπλοκή τόσο του συζύγου της ή ακόμη και του πεθερού της ,μετά και όσα είπε στην τηλεφωνική της συνέντευξη, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δείξει η αστυνομική έρευνα.

Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι ο σύζυγός της και πατέρας των τριών κοριτσιών θα υποστηρίξει την κατηγορία εναντίον της.

Διαβάστε επίσης: Ο άγριος τσακωμός της Ρούλας και του Μάνου – Είχαν πιαστεί στα χέρια

«Μίλησα σήμερα το πρωί και μου είπε ότι θα υπερασπιστεί την κατηγορία για να τον πάρουν για δουλειά και να μπορέσει να έχει χρήματα για να μου δίνει. Απ’ ότι κατάλαβα, θα πει ότι «εγώ θα πω αυτά που είδα με τα μάτια μου κι από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω». Ότι «για να το λέτε εσείς, εσείς θα πείτε την ποινή της και θα το αποδείξετε αυτό που λέτε ότι ισχύει, όχι εγώ» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου και κατηγορούμενη για το φόνο του ίδιου της του παιδιού.

Η Πισπιρίγκου δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη. «Όχι βέβαια» λέει στο δημοσιογράφο του Star «Μου λέει μα δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου». Του λέω «είσαι με τα καλά σου παιδάκι μου; Έχεις καταλάβει πού είμαι;»

Στη συνέχεια η Πισπιρίγκου αναφέρει κάτι σε μια αποστροφή του λόγου της το οποίο εγείρει ερωτήματα.

«Έχουνε πέσει όλοι πάνω μου να με φάνε», μου λέει, «με διώξανε από τη δουλειά». Και του λέω «σοβαρολογείς; Έχεις καταλάβει πού είμαι;». Μου λέει «ναι, κι εγώ τι να κάνω; Να βάλουν κι εμένα και τον πατέρα μου μέσα;».

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι για ποιο λόγο ο Μάνος Δασκαλάκης φοβάται για τυχόν προφυλάκισή τόσο του ίδιου όσο και του πατέρα του; Γνωρίζουν κάτι και συγκαλύπτουν; Μήπως είχαν και οι ίδιοι κάποιο ρόλο στην όλη υπόθεση; Όλα αυτά είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσει η αστυνομική έρευνα.

Επίσης η Πισπιρίγκου σημείωσε πως το μέλημά του συζύγου της σε αυτή τη φάση είναι να μην πάει φυλακή, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν πρόκειται καν να την επισκεφτεί στη ΓΑΔΑ.

«Εδώ του είπα ότι αφού θα έρθει Αθήνα να έρθει να με δει, μου λέει «τι λες, είσαι με τα καλά σου να περάσω απ’ όλα τα κανάλια να δουν ότι έρχομαι να σε δω;». Κι όταν θα καταθέσω αυτό το πράγμα, να ξέρεις ότι απαγορεύεται να έρθω να σε βλέπω, όπου κι αν είσαι» .

Η Πισπιρίγκου ξυλοκοπήθηκε στη ΓΑΔΑ καταγγέλλουν η μητέρα και η αδερφή της – Η ίδια φέρεται να το διαψεύδει

Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου κατήγγειλαν ότι η 33χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή της για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η 33χρονη λίγο αργότερα διέψευσε ότι τη χτύπησαν. Η καταγγελία, από τη στιγμή που διατυπώθηκε, ερευνάται.

«Λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα, μιλώντας σε εκπομπή ο κ. Σόμπολος τόνισε ότι τις καταγγελίες που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, τις επιβεβαίωσε στον ίδιο και η μητέρα της, που κατά τα λεγόμενά της, κατά την επίσκεψή της χθες στη ΓΑΔΑ, είδε τους μώλωπες από τα χτυπήματα στα πλευρά και το πρόσωπο της κόρης της.

Η 33χρονη μητέρα των παιδιών καταγγέλλει ότι αστυνομικοί τη χτυπούν, όπου κρατείται και θα κρατείται έως το πρωί της Δευτέρας που αναμένεται να μεταβεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, για να καταθέσει στην 18η ανακρίτρια.

«Είδα το παιδί μου χτυπημένο, δεν μπορεί να σηκωθεί. Το πρόσωπο της είναι κατάμαυρο, τα πλευρά της είναι χτυπημενα. Της έχουν ρίξει μπουνιές. Την τράβαγαν από τα μαλλιά και της έλεγαν ‘που@@@ ομολόγησε…’», λέει στην εκπομπή του Star η μητέρα της 33χρονης.

«Έχει φάει πάρα πολύ ξύλο από πολλούς αστυνομικούς. Σαν να λέμε ότι όποιος πέρναγε έριχνε και μία. Όλοι ζητούσαν να μάθουν για ποιο λόγο το έκανε. Έχει χτυπήματα στα πλευρά, στο πρόσωπο, στην πλάτη, στο κεφάλι. Είναι τακτικές που περίμενα από την αστυνομία ότι εν έτει 2022, αυτά δε θα συμβαίνουν», ανέφερε ο κ. Σόμπολος.

Τι λένε πηγές της ΕΛΑΣ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η 33χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, παραμένει ψύχραιμη και αδιάφορη στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ εξακολουθεί να αρνείται ότι σκότωσε το κοριτσάκι, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ.

«Η εικόνα που παρουσιάζει, έως αυτή την ώρα, η κατηγορούμενη είναι όπως από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη. Αρνείται ότι χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα την ουσία που προκάλεσε τον θάνατό της, ενώ παραμένει ψύχραιμη και αδιάφορη. Είναι όπως εμφανιζόταν και σε συνεντεύξεις της στην τηλεόραση. Η ίδια ακριβώς εικόνα», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για το πώς μπόρεσε η 33χρονη να προμηθευτεί την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, η οποία, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, προκάλεσε, μέσα σε είκοσι λεπτά, τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Τέλος, στην τελική ευθεία έχουν μπει οι έρευνες για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της 33χρονης, της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να “πέσει φως” και σε αυτές τις υποθέσεις.

Kαι τρίτος δικηγόρος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, που είχε αναλάβει νομικός σύμβουλος πριν ασκηθεί η κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονης, αλλά και του Νίκου Ιωάννου που είχε προσεγγιστεί από την οικογένεια της κατηγορουμενης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, ανέλαβε τρίτος δικηγόρος την υπεράσπιση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νέο δικηγόρο όρισε η ανακρίτρια της υπόθεσης, μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις των Λύτρα και Ιωάννου.

Ο νέος συνήγορος είναι ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, ο οποίος έχει ήδη πάρει αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να ενημερωθεί ώστε στη συνέχεια να συναντηθεί στην ΓΑΔΑ με την Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο άγριος τσακωμός της Ρούλας και του Μάνου – Είχαν πιαστεί στα χέρια

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Δείτε επίσης: Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου – Οι τρεις καταθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη της

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο μικροσκόπιο μπαίνει πλέον για τα καλά το ψυχιατρικό ιστορικό της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει κατά τα φαινόμενα μεγάλο χρονικό βάθος και «επεισόδια», τα οποία χρήζουν ανάλυσης.

Ο πρώτος θα κληθεί να εξηγήσει πολλά κρίσιμα σημεία της «περιπετειώδους» σχέσης του με την Ρούλα. Και κυρίως, από που απέρρεαν οι υποψίες του για την εν διαστάσει σύζυγό του, όταν ήταν μόνη της στα νοσοκομειακά δωμάτια της Τζωρτζίνας και της Μαλένας. Ο άγριος τσακωμός του με τη Ρούλα, σε γραφείο της Πάτρας, παρόντων δύο θεσμικών παραγόντων, προκάλεσε τεράστιες εντυπώσεις και ερωτήματα. Γιατί ο πατέρας, είπε στην εν διαστάσει σύζυγό του ότι «για τα δύο παιδιά δεν βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο;». Υπαινισσόταν ότι κάτι κακό είχε κάνει η Ρούλα στα παιδιά, γεγονός που την εξόργισε και πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, ενδέχεται κάπου να «κρατάει» η Ρούλα τον Μάνο, αλλά και το αντίστροφο και να κρύβουν θλιβερές και «θανατηφόρες» αλήθειες… Οι σοβαρές κρίσεις στον γάμο του ζευγαριού σε ημερομηνίες λίγο πριν φύγουν τα κοριτσάκια από τη ζωή, παραπέμπουν, κατά την κρίση των αστυνομικών, στο κίνητρο.

Ως προς την αδελφή Δήμητρα, είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει γιατί «μπέρδεψε» γεγονότα και από τις απαντήσεις της θα κριθούν πολλά…

Δύο μεγάλες αλήθειες. Οι γιατροί στο Καραμανδάνειο και το Ρίο, πράγματι, ήταν υποψιασμένοι για τα όσα ανερμήνευτα συνέβαιναν στην Τζωρτζίνα, όταν υπήρχε στο δωμάτιο μόνο η Ρούλα. Ωστόσο, «μοιράζονταν» τις υποψίες μόνο μεταξύ τους, αφού δεν απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία ή την Αστυνομία. Ηταν, όπως και να το κάνουμε, μια «αμέλεια». Τους μήνες που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα στην Πάτρα, ωστόσο έκαναν τα πάντα για το κοριτσάκι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αδιαμφισβήτητη επιστημονική επάρκεια.

Η δεύτερη μεγάλη αλήθεια έχει θεσμική διάσταση. Και νωρίτερα, αλλά ιδιαίτερα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας (29 Ιανουαρίου, βρήκαν «κοινό τόπο» οι προβληματισμοί για την κατάληξη του κοριτσιού, οι οποίοι διατυπώθηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γιώργο Μπισμπίκη, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή της ΕΛΑΣ Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Μαρτζάκλη και την Ιατροδικαστή, Αγγελική Τσιόλα.

Οι προβληματισμοί τους «συναντήθηκαν» με 5 αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Π», που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας είχε στην διάθεσή της το πρωινό της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου. Μετά από σύντομη σύσκεψη του κ. Μπισμπίκη με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η δεύτερη έδωσε την εντολή για την διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, συμπεριλαμβάνοντας στον «φάκελο» τα 5 δημοσιεύματα της «Π».

Μια συνταρακτική υπόθεση, χάρη στην οξυδέρκεια των προαναφερθέντων στο «τσακ» δεν παρέμεινε θεοσκότεινη. Αφού έγινε η κρίσιμη αρχή, το θρίλερ του αιώνα έχει πλέον πολλά ακόμη σοκαριστικά επεισόδια…

Οι τρεις καταθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη της

Στο μεταξύ, τρεις καταθέσεις-φωτιά φαίνεται να ξετύλιξαν το κουβάρι στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, οδηγώντας τις Αρχές στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Οpen, πρόκειται για τις καταθέσεις της νοσηλεύτριας, στην οποία απευθύνθηκε η μητέρα όταν το παιδί παρουσίασε σπασμούς, του ιατροδικαστή που εντόπισε την ποσότητα της ουσίας «κεταμίνη» και ενός γιατρού από το Ωνάσειο.

Η πρώτη κατάθεση είναι της νοσηλεύτριας μέσα στο νοσοκομείο στην οποία απευθύνθηκε η Πισπιρίγκου όταν το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς.

Η δεύτερη κατάθεση ήταν του ιατροδικαστή, ο οποίος πρώτος μελετώντας τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσε την ποσότητα της κεταμίνης, η οποία έφτανε τα 6,5 mg. Η κατάθεσή του ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προσδιόρισε το επίμαχο μισάωρο οπότε και το παιδί έχασε τη ζωή του, για να πάρουν εν συνεχεία καταθέσεις οι αστυνομικοί και να προσδιορίσουν ότι ήταν εκείνο το μισάωρο η μητέρα έμεινε μόνη της με την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Η τρίτη κατάθεση-φωτιά ήρθε από έναν γιατρό από το Ωνάσειο. Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε περάσει από τον εν λόγω νοσοκομείο πριν από τη νοσηλεία στο παίδων καθώς, σύμφωνα με τους γονείς της , είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Οι γιατροί της είχαν τοποθετήσει απινιδωτή και υποστήριζαν μάλιστα ότι έτσι όπως έχει θωρακιστεί το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να «φύγει» από την καρδιά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter