Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εβδομάδα εξελίξεων στην υπόθεση εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εβδομάδα εξελίξεων στην υπόθεση εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα που πέθαναν μέσα σε δυόμιση χρόνια. Σύμφωνα με τις αρχές είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν νέα στοιχεία για την υπόθεση που θα οδηγήσουν στην λύση του μυστηρίου.

Oι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα σχηματίσουν σαφή εικόνα για τον θάνατο τουλάχιστον των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, εφόσον έχουν πλέον ολοκληρωθεί όλα τα στάδια των τοξικολογικών εξετάσεων. Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης των τοξικολογικών εξετάσεων που μπήκαν πλέον στη διαδικασία της επανεξέτασης. Δηλαδή, γίνεται η τελευταία ενδελεχής προσπάθεια επαλήθευσης προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι συμβατές με τα φάρμακα που λάμβανε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της και αν οι ποσότητες δικαιολογούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων τους φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία. Η δημοσιογράφος μιλώντας την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της εκπομπής της με αξιόπιστη πηγή από το περιβάλλον των ερευνών, υποστήριξε ότι το ένα από τα παιδιά «δίνει» στοιχεία στις αρμόδιες Αρχές μετά τον θάνατό του. «Φαίνεται πως το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του» τόνισε η Αγγελική Νικολούλη, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι καθοριστικές για την πορεία των ερευνών.

Μέσα στην εβδομάδα, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους των τριών παιδιών, θα έχει έτοιμο το τελικό συμπέρασμα. Φαίνεται πως ήδη οι επιστήμονες έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που αναζητούσαν από τους ιατρικούς φακέλους τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας.

Το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως δεν μπορούν ακόμα να τοποθετηθούν στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου των παιδιών. «Δεν κάνουμε έρευνες πάνω σε αυτά που λέγονται δημοσίως. Ασχολούμαστε μόνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία αναμένουμε να λάβουμε συγκεντρωτικά», τονίζουν οι αστυνομικές πληγές. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ειδικοί που λένε ότι και τα τρία παιδιά κατέληξαν λόγω ασφυκτικού θανάτου.

Νέες μαρτυρίες

Την ίδια στιγμή μια νέα μαρτυρία ήρθε στη δημοσιότητα. Μάρτυρας που προέρχεται από τα Σώματα Ασφαλείας, ανέφερε ότι η μητέρα των τριών παιδιών λίγους μήνες πριν παντρευτεί τον εν διαστάσει πλέον σύζυγό της, είχε εμφανιστεί σε συγγενικά του πρόσωπα σαν ετοιμοθάνατη από καρκίνο.

Την ενδιέφερε, σύμφωνα με την καταγγελία, το νεαρό μέλος της οικογένειας που ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, με τον οποίο σύναψε σχέση. Μάλιστα, έλεγε στους γονείς του, να του επιτρέψουν να μείνει κοντά της το σύντομο διάστημα που της απέμενε στη ζωή. Η οικογένεια έδειξε ευαισθησία, αφού το ίδιο πρόβλημα υγείας αντιμετώπιζε και ένα μέλος της. Όταν αντιλήφθηκαν από την έρευνά τους ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τους έλεγε ψέματα, απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Άλλη μαρτυρία μετέφερε την έρευνα σε ιατρικό χώρο, με την άτυχη Τζωρτζίνα μελανιασμένη στο σώμα της και τη μητέρα να κατηγορεί γι’ αυτό, νοσηλευτές.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας των παιδιών για όλα όσα συμβαίνουν και λέγονται τον τελευταίο καιρό. Επιβεβαίωσε το χωρισμό με τη γυναίκα του, κάτι που η ίδια είχε αναφέρει στο «Τούνελ» και αναφέρθηκε και στους θανάτους των παιδιών του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter