Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Κοντά στη λύση του γρίφου οι Αρχές – «Η Τζωρτζίνα θα “ξεκλειδώσει” την υπόθεση»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Κοντά στη λύση του γρίφου οι Αρχές – «Η Τζωρτζίνα θα “ξεκλειδώσει” την υπόθεση»

Αρκετά κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες στην εξέλιξη των ερευνών για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα και δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξουν ακόμα και συλλήψεις.

Όλα δείχνουν πως το μυστήριο των θανάτων φτάνει στο τέλος του με τις αρχές να βρίσκονται πολύ κοντά στην άκρη του νήματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ιατροδικαστών αναμένεται να παραδώσει στις Αρχές το πόρισμα θανάτου του πρώτου παιδιού, της Μαλένας. Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού, ωστόσο διερευνάται εάν αυτές οι ουσίες, ταιριάζουν και ποσοτικά με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η εννιάχρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι δύο πρώτες περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου και πλέον ερευνάται το ενδεχόμενο και ο θάνατος της εννιάχρονης Τζωρτζίνας να οφείλεται σε αυτό.

Λεών: Η Τζωρτζίνα θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση

Για την υπόθεση μίλησε το πρωί της Τρίτης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.  Όπως τόνισε, τα ευρήματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του τρίτου παιδιού, της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση σημειώνοντας ότι οι θάνατοι των δύο πρώτα κοριτσιών έχουν πολλά κοινά σημεία που συνδέονται με την έλλειψη οξυγόνου.  

«Χαρακτηριστικά σας λέω έχουμε κυάνωση ονύχων, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, τραύματα στα έξω στόμια των αεροφόρων οδών, στη μύτη στο ένα παιδί, στο στόμα στο άλλο παιδί, κι έχουμε και δύο ευρήματα, ξεχωριστά μεν, τα οποία όμως παραπέμπουν στο ίδιο, δηλαδή κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο αλλοιώσεις ως υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο. Είναι συμβατά ευρήματα με έλλειψη οξυγόνου», εξήγησε.

«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών, από το τρίτο παιδί. Η ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Εκτιμώ ότι ο έμπειρος ιατροδικαστής, όταν λάβει αυτά τα αποτελέσματα θα δώσει στους αρμόδιους φορείς, στο Ανθρωποκτονιών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μια πρώτη εκτίμηση αιτίας θανάτου και στη συνέχεια, μέσα σε 10 μέρες, θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα ευρήματα από το πρώτο παιδί, ο κ. Λέων εξήγησε ότι ήταν σωστά, ωστόσο δεν ταιριάζουν με την αιτία θανάτου. «Οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια, γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δεν ταιριάζει ούτε με τι ιατρικό ιστορικό ούτε με τα ευρήματα και δημιούργησαν μια επιτροπή που καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα -που ξαναλέω είναι σωστά- και να δώσει τις νέες αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα και βέβαια τα νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν έγινε η νεκροτομή», επισήμανε.

Η ανάρτηση της θείας των παιδιών

Κι ενώ ο γρίφος βρίσκεται στη λύση του, η θεία των τριών κοριτσιών Δήμητρα Πισπιρίγκου, προσχώρησε σε μια ανάρτηση γεμάτο νόημα αφού πριν από έναν χρόνο έφυγε από τη ζωή η μόλις επτά μηνών Ίριδα, το μικρότερο κοριτσάκι της οικογένειας

Έγραψε συγκεκριμένα στο προφίλ της στο Facebook:

«ένας χρόνος κοπέλα μου όμορφη που μας άφησες κι εσύ».

«Ένας χρόνος κοπέλα μου όμορφη που μας άφησες κι εσύ.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι σε σκοτώσαμε, ότι δεν σε αγαπούσαμε ότι, ότι, ότι.

Τουλάχιστον καρδιά μου εσύ μίλα από εκεί που είσαι και πες ποιοι ήταν αυτοί που σε φρόντιζαν και σε λάτρευαν στο σύντομο ταξίδι της ζωής σου.

Η νονόκα σου ξέρει ότι εσύ και οι άλλες δυο μεγάλες μου αγάπες θα δείξετε τι σας πήρε από κοντά μας.

Κοριτσάρες μου μιλήστε, εσείς ξέρετε.

Και ξέρω ότι μας αγαπάτε και μας προστατεύετε από εκεί ψηλά» έγραφε η ανάρτησή της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter