Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ο άγριος τσακωμός της Ρούλας και του Μάνου – Είχαν πιαστεί στα χέρια

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ο άγριος τσακωμός της Ρούλας και του Μάνου – Είχαν πιαστεί στα χέρια

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Δείτε επίσης: Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Δεύτερη νύχτα στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου – Οι τρεις καταθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη της

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο μικροσκόπιο μπαίνει πλέον για τα καλά το ψυχιατρικό ιστορικό της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει κατά τα φαινόμενα μεγάλο χρονικό βάθος και «επεισόδια», τα οποία χρήζουν ανάλυσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πολλά θα είχαν αποφευχθεί και ίσως δεν θα μιλούσαμε σήμερα για πιθανό «βασανιστικό» τέλος και των τριών κοριτσιών της οικογένειας, αν δεν περνούσε «απαρατήρητη» και αδιερεύνητη η ψυχιατρική της κατάσταση. Υπήρχε η δυνατότητα προ 8ετίας να «λοκαρισθεί» από κρατική Ιατρική Υπηρεσία η Ρούλα, αλλά δεν δόθηκε βάση στην περίπτωσή της. Είναι, βέβαιο, ότι οι αρχές θα πάρουν στα χέρια τους τα σχετικά έγγραφα, για να αποκαλυφθεί ο «φουρτουνιασμένος» ψυχικός κόσμος της 33χρονης.

Σε εμφανή σημεία στο «κάδρο» της ανατριχιαστικής υπόθεσης της απώλειας τριών αθώων ψυχών, βρίσκονται ο Μάνος, η Δήμητρα και η θεία.

Ο πρώτος θα κληθεί να εξηγήσει πολλά κρίσιμα σημεία της «περιπετειώδους» σχέσης του με την Ρούλα. Και κυρίως, από που απέρρεαν οι υποψίες του για την εν διαστάσει σύζυγό του, όταν ήταν μόνη της στα νοσοκομειακά δωμάτια της Τζωρτζίνας και της Μαλένας. Ο άγριος τσακωμός του με τη Ρούλα, σε γραφείο της Πάτρας, παρόντων δύο θεσμικών παραγόντων, προκάλεσε τεράστιες εντυπώσεις και ερωτήματα. Γιατί ο πατέρας, είπε στην εν διαστάσει σύζυγό του ότι «για τα δύο παιδιά δεν βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο;». Υπαινισσόταν ότι κάτι κακό είχε κάνει η Ρούλα στα παιδιά, γεγονός που την εξόργισε και πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, ενδέχεται κάπου να «κρατάει» η Ρούλα τον Μάνο, αλλά και το αντίστροφο και να κρύβουν θλιβερές και «θανατηφόρες» αλήθειες… Οι σοβαρές κρίσεις στον γάμο του ζευγαριού σε ημερομηνίες λίγο πριν φύγουν τα κοριτσάκια από τη ζωή, παραπέμπουν, κατά την κρίση των αστυνομικών, στο κίνητρο.

Ως προς την αδελφή Δήμητρα, είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει γιατί «μπέρδεψε» γεγονότα και από τις απαντήσεις της θα κριθούν πολλά…

Από τις υποψίες έως τις δύο μεγάλες αλήθειες

Δύο μεγάλες αλήθειες. Οι γιατροί στο Καραμανδάνειο και το Ρίο, πράγματι, ήταν υποψιασμένοι για τα όσα ανερμήνευτα συνέβαιναν στην Τζωρτζίνα, όταν υπήρχε στο δωμάτιο μόνο η Ρούλα. Ωστόσο, «μοιράζονταν» τις υποψίες μόνο μεταξύ τους, αφού δεν απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία ή την Αστυνομία. Ηταν, όπως και να το κάνουμε, μια «αμέλεια». Τους μήνες που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα στην Πάτρα, ωστόσο έκαναν τα πάντα για το κοριτσάκι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αδιαμφισβήτητη επιστημονική επάρκεια.

Η δεύτερη μεγάλη αλήθεια έχει θεσμική διάσταση. Και νωρίτερα, αλλά ιδιαίτερα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας (29 Ιανουαρίου, βρήκαν «κοινό τόπο» οι προβληματισμοί για την κατάληξη του κοριτσιού, οι οποίοι διατυπώθηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γιώργο Μπισμπίκη, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή της ΕΛΑΣ Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Μαρτζάκλη και την Ιατροδικαστή, Αγγελική Τσιόλα.

Οι προβληματισμοί τους «συναντήθηκαν» με 5 αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Π», που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας είχε στην διάθεσή της το πρωινό της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου. Μετά από σύντομη σύσκεψη του κ. Μπισμπίκη με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η δεύτερη έδωσε την εντολή για την διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, συμπεριλαμβάνοντας στον «φάκελο» τα 5 δημοσιεύματα της «Π».

Μια συνταρακτική υπόθεση, χάρη στην οξυδέρκεια των προαναφερθέντων στο «τσακ» δεν παρέμεινε θεοσκότεινη. Αφού έγινε η κρίσιμη αρχή, το θρίλερ του αιώνα έχει πλέον πολλά ακόμη σοκαριστικά επεισόδια…

Πηγή: Pelop.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter