Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Με κουκούλα στην Ευελπίδων η 33χρονη Ρούλα που πήρε προθεσμία – «Φόνισσα» φώναζε ο κόσμος (Photos – Video)

Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που πέρασε λίγο πριν τις 11 το πρωί το κατώφλι των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Η 33χρονη έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων φορώντας μαύρη κουκούλα. Η κατηγορούμενη έφτασε και μπήκε στο κτίριο 16, στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, υπό ισχυρή αστυνομική φύλαξη ενώ μπήκε από την πλαϊνή είσοδο για λόγους ασφαλείας. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, βγήκε από την ανακρίτρια όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

«Φόνισσα, γιατί τα σκότωσες;»

Κατά την έξοδό της από τον εισαγγελέα ποινών με κατεύθυνση προς την Ανακτρίτρια, σημειώθηκαν μικρο-προπηλακισμοί με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν: «Φόνισσα», «Ντροπή σου», «γιατί τα σκότωσες».

Σύμφωνα με πληροφορίες η 33χρονη δεν έχει δικηγόρο και θα πρέπει να οριστεί.

Δεν αναλαμβάνει ο Λύτρας

Νωρίτερα, στη συνομιλία με τον Απ. Λύτρα εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έκανε κακό στα παιδιά της και συγκεκριμένα στην Τζωρτζίνα.  «Βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό;»

Ο κ. Λύτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Πώς «ξεκλείδωσε» η υπόθεση

Οι καταθέσεις των ιατρών της 9χρονης Τζωρτζίνας φαίνεται να έριξαν φως στην υπόθεση του θανάτου της, οδηγώντας στην σύλληψη της 33χρονης. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, αναμένεται να προσέλθει ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Πέμπτης ώστε να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών μετά την ποινική δίωξη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Δείτε επίσης: Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι «ξεκλείδωσε» την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Σκληρή, αλύγιστη

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμφανίζεται σκληρή και αλύγιστη στους αστυνομικούς χωρίς διάθεση να ομολογήσει και παρέμεινε το βράδυ της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις έρευνες που συνεχίζονται εξετάζεται συσχέτιση και των 3 θανάτων και όπως όλα δείχνουν οι δύο δικογραφίες θα συσχετιστούν ενώ μέχρι στιγμής δε φαίνεται κάποια ένδειξη εμπλοκής του συζύγου της, Μάνου.

Πώς το Ανθρωποκτονιών «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Οι καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών της 9χρονης Τζωρτζίνας στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη – που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική – η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της.

Η 33χρονη μητέρα της Τζωρτζίνας συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να συλληφθεί η 33χρονη ως επικίνδυνη για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων. Μετά τη μελέτη της δικογραφίας και την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης για τον θάνατο του παιδιού, η Εισαγγελία ζήτησε από τον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση, να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της μητέρας με βαρύ σκεπτικό και βασικό επιχείρημα ότι εφόσον «είναι ικανή να σκοτώσει το παιδί της τότε είναι ικανή να σκοτώσει και άλλους».

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter