«Θάνος Μικρούτσικος – Κυνηγώντας την ουτοπία» – Παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

«Θάνος Μικρούτσικος – Κυνηγώντας την ουτοπία» – Παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Δεκαέξι μελέτες που καλύπτουν το σύνολο του έργου του Θάνου Μικρούτσικου συγκεντρώνονται στο βιβλίο «Θάνος Μικρούτσικος – Κυνηγώντας την ουτοπία» που επιμελείται ο Ηρακλής Οικονόμου και μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο καφέ «Ζώγια – Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια» (Αλεξάνδρου Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη) στη Θεσσαλονίκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Μηλιός, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ, Γιάννης Τσολακίδης, ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος, Πάρις Παρασχόπουλος, συνθέτης,  επιμελητής της έκδοσης Ηρακλής Οικονόμου και η Μαρία Παπαγιάννη – Μικρούτσικου. Στην βραδιά θα ακουστούν τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που θα ερμηνεύσουν ο Κώστας Θωμαΐδης και ο Δημήτρης Νικολούδης. Στο πιάνο ο Σάκης Λάιος. 

Τα κεφάλαια του βιβλίου κινούνται πάνω σε τρεις κύριους άξονες: κοινωνία – ποίηση – μουσική, και εστιάζουν αντίστοιχα στις κοινωνικο-πολιτικές και ιστορικές αλληλεπιδράσεις του δημιουργού, τη σχέση του με τον ποιητικό λόγο, και τα ποικίλα μουσικά είδη στα οποία αυτός δραστηριοποιήθηκε με πυξίδα την ανανέωση της μουσικής φόρμας.

Έμπειροι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και διακεκριμένοι μελετητές της ελληνικής μουσικής υπογράφουν κείμενα που διαπνέονται από αγάπη για το έργο του Θάνου Μικρούτσικου, χωρίς όμως να χάνουν την επιστημονική και κριτική οπτική τους. Κοινό εύρημα όλων των κεφαλαίων, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του βιβλίου, είναι η αέναη προσπάθεια του συνθέτη να υπερβεί τις καθιερωμένες μορφές και τους παγιωμένους τρόπους, κυνηγώντας την αισθητική και πολιτική ουτοπία.

Γράφουν οι: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Σπύρος Αραβανής, Μιχάλης Γελασάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Μάκης Γκαρτζόπουλος, Μανώλης Δαφέρμος, Τιτίκα Δημητρούλια, Δημήτρης Κουτσούμπας, Ανδρέας Μαράτος, Γιάννης Μηλιός, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου, Γιώργος Β. Μονεμβασίτης, Ηρακλής Οικονόμου, Φώντας Τρούσας, Γιώργος Χαρωνίτης, Θανάσης Χουλιαράς.

Πρόλογος: Μαρία Παπαγιάννη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter