Θάνος Μωραΐτης: «Κυβέρνηση και Αυγενάκης αφήνουν αβοήθητο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Θάνος Μωραΐτης: «Κυβέρνηση και Αυγενάκης αφήνουν αβοήθητο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός περιμένει την επιχορήγηση από την Πολιτεία για να «ανασάνει» οικονομικά και ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, σχολίασε με δήλωση του την καθυστέρηση οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων.

«Η κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης είναι υπόλογοι απέναντι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. Με αποκλειστική ευθύνη του Υφυπουργού έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει η προκαταβολή προς τα ερασιτεχνικά σωματεία της ενίσχυσης από τα έσοδα που προκύπτουν μέσω της φορολόγησης των κερδών του στοιχήματος – η οποία έπρεπε να χορηγηθεί εντός του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Θ. Μωραϊτης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Για πολλοστή φορά αφήνει τα ερασιτεχνικά σωματεία αβοήθητα και έκθετα απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, στηριζόμενα στις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού κατά το προηγούμενο διάστημα και υπολογίζοντας τα μελλοντικά έσοδα τους βάσει της ΚΥΑ του Μαρτίου, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή τους και ενώ απουσιάζει κάθε επίσημη ενημέρωση σχετικά με το χρόνο που θα δοθεί η απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία τους οικονομική ενίσχυση».

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση, με το βλέμμα εξαρχής στραμμένο στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, αδιαφορεί για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ανάγκες τους» και κατέληξε καλώντας την κυβέρνηση «να πάψει να αρκείται στο ρόλο του διαχειριστή συμφερόντων, τον οποίο με ζήλο εδώ και καιρό έχει αναλάβει και να λάβει επιτέλους τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να ρυθμιστεί άμεσα με ΚΥΑ το ζήτημα απόδοσης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της ενίσχυσης που του αναλογεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter